Folk frykter brannstifter i Trondheim

Politiet har gjort funn som styrker teorien om at brannen i ei brakke på Steinan i Trondheim i natt var påsatt.

Created by InfoDispatcher

Brakka ved skitrekket var overtent da brannvesenet kom fram.

Branntomt skitrekk

En av politiets teknikere undersøker branntomta.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Det har vært flere uoppklarte branner i byen de siste månedene. En av disse var et branntilløp ved Hoeggen kirke 25. september. Kirken ligger i samme område av byen som skitrekket og brakka på Steinan.

– Brannen har høyst sannsynlig startet på utsiden av bygget gjennom tilførsel av bar ild, sier krimvaktleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bård Jacobsen, til NRK.no.

Han bekrefter at det er funnet spor av brennbar væske. Brannen førte til kraftig røykutvikling og høye smell. Ifølge politiet ble det lagret spraybokser i brakka. De skulle brukes til å markere løypetraseen i snø.

– Et trist syn

– Dette er ufattelig trist, sier driftsleder Johan-Martin Danielsen, foran den nedbrente driftsbygningen ved skitrekket.

– Det er trist å se at ting jeg har jobbet med i 15 år har blitt borte på et øyeblikk. Det rammer spesielt de unge i området her som er veldig glad i skitrekket og bruker det nesten hver kveld, fortsetter han.

Skaper utrygghet

NRK er ved brannstedet mens politiets teknikere fortsatt graver i brannruinene.

– Jeg er spent på hva de kommer fram til. For meg ser det ut som det er påtent, sier Danielsen. Få timer senere bekrefter politiet at han har rett.

Også styreleder i Othilienborg idrettslag, Erling Skaftnes, gjør seg noen tanker om nok en brann i samme område nå i høst.

– Det er klart at en tenker jo sitt når det er såpass nært som det er. At det kan være noen som har begynt å gå rundt i nabolaget, men det blir spekulasjoner fra min side, sier Skaftnes.

Brannen ved Hoeggen kirke ble raskt slukket. Den startet på utsiden av en vegg i inngangspartiet. Politiet har gått langt i å antyde at brannen var påsatt.

Ingen skal være pågrepet etter branntilløpet.

Skiheisen berget

Heisen ved skitrekket skal ikke ha blitt skadd i brannen. Det gjør at styreleder Skaftnes våger å tro på drift i vinter.

– Det er litt avhengig av hvordan forsikringsselskapet tenker, sier han. Styrelederen håper det vil være mulig å sette opp et midlertidig bygg.

– Vi har jo berget heisen, og det er det viktigste for å få til drift, supplerer Danielsen. Samtidig må vi ha et kontrollrom til drift av heis og flomlys, legger han til.

– Meld deg!

Politiet ber om tips fra personer som har observasjoner i området rundt skitrekket ved 2-tida i natt.

Danielsen håper brannstifteren selv melder seg for politiet.

– Hvis det er en person som går rundt og tenner på, så er det en stor menneskelig tragedie både for de som blir rammet, men også for personen selv. Jeg vil oppmode en person som har gjort noe sånt mot unger og nærmiljøet sitt om å melde seg og stå fram. Å søke hjelp, rett og slett, sier han.