NRK Meny
Normal

Følg trondheimskokk i EM i kokkekunst

Trondheimskokken Cristopher Davidsen konkurrerer akkurat nå i Europeisk mesterskap i kokkekunst: Bocuse d’Or i Budapest.

Europeisk mesterskap i kokkekunst: Bocuse d’Or Europe i Budapest

De 20 deltakerne i årets mesterskap tilbereder sine retter over to dager, og Norges lag er med i første pulje tirsdag. Hvem som vinner hele konkurransen, blir først klart onsdag kveld.

Kokk Christopher W. Davidsen skriver i sin meny at han ønsker å hylle vårens komme med sine retter, særlig inspirert av norske skoger.

Årets hovedråvarer, størfisk og kronhjort, er plukket ut av vertslandet, i tillegg til flere av hovedingrediensene, men det norske laget har med seg en rekke ingredienser for å skape en norskinspirert meny.

Det blir ifølge Horecanytt både ramsløk, nykål, selleri, poteter og erter i tilbehøret.

Målet i konkurransen er blant annet å finne balansen mellom å beholde den opprinnelige smaken i råvarene og samtidig få ut fullt potensial i rettene med smakssammensetninger, krydder og tilbehør.

Med seg på laget i Budapest har Davidsen commis Håvard Werkland og trener Gunnar Hvarnes.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.