Hopp til innhold

Følg trondheimskokk i EM i kokkekunst

Trondheimskokken Cristopher Davidsen konkurrerer akkurat nå i Europeisk mesterskap i kokkekunst: Bocuse d’Or i Budapest.

Europeisk mesterskap i kokkekunst: Bocuse d’Or Europe i Budapest

De 20 deltakerne i årets mesterskap tilbereder sine retter over to dager, og Norges lag er med i første pulje tirsdag. Hvem som vinner hele konkurransen, blir først klart onsdag kveld.

Kokk Christopher W. Davidsen skriver i sin meny at han ønsker å hylle vårens komme med sine retter, særlig inspirert av norske skoger.

Årets hovedråvarer, størfisk og kronhjort, er plukket ut av vertslandet, i tillegg til flere av hovedingrediensene, men det norske laget har med seg en rekke ingredienser for å skape en norskinspirert meny.

Det blir ifølge Horecanytt både ramsløk, nykål, selleri, poteter og erter i tilbehøret.

Målet i konkurransen er blant annet å finne balansen mellom å beholde den opprinnelige smaken i råvarene og samtidig få ut fullt potensial i rettene med smakssammensetninger, krydder og tilbehør.

Med seg på laget i Budapest har Davidsen commis Håvard Werkland og trener Gunnar Hvarnes.