NRK Meny
Normal

Følg kampen mellom Rosenborg og Vålerenga

RBK er vant til å spille for fulle tribuner, men tror at et nesten fullsatt Ullevål og 25.000 på tribunen kan legge et ekstra press på Vålerenga-spillerne i toppkampen.

rosenborg Vålerenga

Et nærmest fullsatt Ullevål følger kampen mellom Rosenborg og Vålerenga.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For første gang på flere år drar det seg mot et fullsatt Ullevaal stadion. Det skjer når Vålerenga tar imot Rosenborg lørdag. Det synes både Mikael Dorsin og Pål André Helland er morsomt og håper at det kan sette ekstra press på laget fra Oslo-øst.

Rødt kort Helland

Pål André Helland er etter å ha sonet karantene mot Tromsø.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det blir morsomt for Vålerenga å spille for mye publikum. Vi er vant til mye folk på kampene, så vi får bare håpe at de får et lite sjokk, sier Pål André Helland.

– Vi er bortskjemte med mye folk på tribunen og det smitter over. Over 20000 på Ullevål og mange trøndere gjør det litt ekstra stort. Jeg gleder meg og forventer meg en bra kamp. Det er to gode lag som møtes, sier Mikael Dorsin.

LES OGSÅ: Bent Skammelsrud: Derfor vinner RBK mot VIF

– Må passe oss for individualistene

Mikael Dorsin

Veteran Mikael Dorsin forventer en underholdende kamp mot Vålerenga.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg leder Eliteserien med 26 poeng på 11 kamper. Vålerenga ligger på tredjeplass, bare tre poeng bak. Vålerenga står med fire strake seire i Eliteserien, og i forrige runde ble det en sterk 4-3-seier borte mot Viking. Rosenborg på sin side måtte nøye seg med 1–1 hjemme mot bunnlaget Tromsø. Dorsin har lat seg imponere av Vålerengas offensive slagkraft.

– Jeg synes Vålerenga har mange gode spillere, spesielt angrepsspillere. Har man det, blir man vanskelig å spille mot. De er et farlig lag å møte. Vi må passe oss for «Engas» gode individualister, sier Dorsin.

(Saken fortsetter under videoen).

Rosenborgs Mikael Dorsin er imponert over Vålerengas offensive slagkraft og gleder seg til toppkamp i Oslo.

Fredheim Holm har vært strålende

Daniel Fredheim Holm har vært et av mange lyspunkt for Vålerenga denne sesongen. Den tidligere Rosenborg-spilleren har vært tidvis strålende i troika med sammen med barndomsvennen Daniel Braathen og det unge stjerneskuddet Ghayas Zahid og spissen Deshorn Brown.

– Daniel (Fredheim Holm) har vært en av eliteseriens beste spillere denne sesongen. Hos oss var han mye skadet og fikk i så mye kontinuitet i spillet. Nå viser han hvor god han kan være. Jeg håper at han fortsetter, sier Dorsin.

LES OGSÅ: – Det var kritisk i det jeg løp av banen
LES OGSÅ: Strandberg på eksklusiv «gratisliste»