NRK Meny

Født i ambulanse og havnet i grøfta

Fødselen ble mer dramatisk enn noen kunne ha tenkt seg da kvinnen først fødte i ambulansen, før bilen mistet veigrepet, snurret rundt flere ganger og havnet på siden i grøfta.

 

Artikkelen er flere år gammel.

Ambulansen var på vei fra Lierne til Namsos med den gravide kvinnen natt til onsdag. Underveis måtte ambulansen stoppe slik at kvinnen kunne forløses. Da fødselen var overstått, fortsatte ambulansen kursen mot Sykehuset Namsos. Etter en halvtimes kjøring ble veibanen plutselig glatt, noe som førte til at sjåføren mistet kontrollen over ambulansen, skriver Namdalsavisa.

– Jeg tenkte «det må gå bra, det må gå bra», og fryktet hva som kunne skje, sier jordmor Kari Kveli, som hadde tatt imot barnet.

Skrensen var så stor at sjåføren ikke klarte å rette opp bilen. Ambulansen stoppet ikke før den havnet utfor veien og ble liggende med den ene siden ned i grøfta.

Den dramatiske turen endte likevel godt både for den nyfødte gutten, moren, sjåføren og jordmoren.

(©NTB)

 

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.