NRK Meny
Normal

Flytter ikke Sting-konserten

– Det blir ikke aktuelt å flytte Sting-konserten til en større arena, eller å selge flere billetter, sier programsjef Jens Storli i Olavsfestdagene.

Sting med The Police i Tokyo 2009

OVERVELDENDE: Billettene til Sting-konserten i Trondheim ble revet vekk på under 20 minutter.

Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Tirsdag ble de 6000 billettene til konserten med den verdenskjente artisten revet vekk på under 20 minutter. Mange skuffede Sting-fans har kontaktet NRK og spurt om muligheten for en ekstrakonsert, men svaret fra Olavsfestdagene er klart:

– Vi har vært i kontakt med Stings management i dag. Beskjeden derfra er at det det definitivt ikke er mulighet for flere konserter ut over den datoen som allerede er satt, sier Storli.

Les også: Sting til Trondheim

Uvant situasjon

Grunnet begrenset kapasitet i Borggården går det ikke an å selge flere billetter. Til tross for den overveldende interessen fra publikum, står Storli likevel fast ved at konserten ikke skal flyttes til et større spillested.

– Det er Borggården vi har presentert og jobbet med, og koblingen mellom Sting og de unike rammene i Erkebispegården er en av begrunnelsene for hvorfor vi ønsker å holde konserten der, sier han.

Les også: Sting-billetter revet bort på under 20 minutter

Selv om Storli misliker å skuffe dem som ikke har fått sikret seg billett, poengterer han at det ikke er en selvfølge at store, internasjonale artister som Sting tar turen til Trøndelag.

– Vi må derfor i denne omgang være fornøyd med at vi i hele tatt greide å få ham hit, sier han og legger til:

– At billettene blir revet bort på denne måten er uvant for oss, og det er leit at ikke alle får anledning til å oppleve konserten. Men vi vet at et sånt forhåndssalg blir lagt merke til, også utenfor Trøndelag, og det lover godt for flere store opplevelser framover.

Jens Storli

LEIT: Jens Storli synes det er trist å måtte skuffe noen, men minner om ledige konsertbilletter i Bergen og Stavanger.

Foto: Olavsfestdagene

Intrikat regnestykke

Programsjefen hevder at det ikke er det økonomiske som ligger til grunn i valg av arena. Storli sier Olavsfestdagene vil miste mulige inntekter ved å ikke flytte konserten til et større sted, men påpeker at en større arena også vil gi økte kostnader.

– Vi tenker definitivt nøye over inntekter, utgifter og prosjektrisiko. Dessverre er det ikke sånn at hvis vi øker kapasiteten med 1000 eller opp til 10 000, så er det Olavsfestdagene som sitter igjen med overskuddet fra billettsalget, forklarer han.

Storli forteller at artistens management også skal ha sitt dersom kapasiteten utvides. Ved å booke Sting til Borggården, mener han prisnivået er der det bør være.

– Vi har betalt ham for å spille på en bestemt arena med gitt kapasitet. Honorar og billettpris er satt på bakgrunn av det, sier han.

Lover godbiter

Storli påpeker for øvrig at Olavsfestdagene totalt har 200 arrangementer, og at de ønsker å fokusere på en god og variert helhet.

– Det er ikke sånn at Sting-konserten er det eneste som er verdt å se i festivalperioden. Vi har foreløpig sluppet lite av programmet. Det kan godt hende at publikum har godbiter i vente, som de ikke har fått høre om ennå, sier han.