NRK Meny
Normal

Flystasjon i fare

Ledelsen i Forsvaret vil legge ned Ørland hovedflystasjon.

Samlet på Ørlandet
Foto: Øystein Paulsen / Forsvaret

Samtidig kan Bodø flystasjon bli kraftig utvidet og sammen med Rygge utgjøre Norges hovedflybaser.   

Forsvarssjef Sverre Diesen

Sverre Diesen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Lukket møte

Dette skal være blant forslagene som forsvarssjef Sverre Diesen onsdag la fram i et lukket møte med sine avdelingssjefer.

Videre meldes det at Andøya flystasjon vil overleve under tvil, at Fellesoperativt Hovedkvarter i Stavanger kan havne i Bodø og at Sjøforsvarets MTB kan bli lagt ned.

- Jeg kan ikke kommentere substansen i forsvarsstudien. Det kommer vi tilbake til når den legges fram i november. I første omgang er dette et drøftingsløp med våre ansatte, opplyser Diesen.

Trues til taushet

Det er kommet så mange lekkasjer fra Forsvarsstudie 07 at Fremskrittspartiets Per Ove Width i forrige måned ba forsvarssjefen snarest offentliggjøre den i sin helhet. Det avviste forsvarsstaben blankt å gjøre. I stedet trues ansatte til taushet, ifølge NRK. De som lekker, kan miste sikkerhetsklareringa, sier tidligere tillitsvalgt Jim Tindstad i Befalets Fellesorganisasjon til NRK. Han sier han har fått dette bekreftet av kilder som var til stede på møtet på Gardermoen.

 

Gunn Karin Gjul

Gunn Karin Gjul

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Kjemper imot

Arbeiderpartiets Gunn Karin Gjul, som sitter på Stortinget, mener en nedleggelse av flystasjonen vil få dramatiske konsekvenser for Ørland kommune. - Det rammer ikke bare ansatte på flystasjonen, men folk i hele samfunnet. Dette tror jeg verken storting eller regjering vil være med på, og jeg skal kjempe imot en nedleggelse, sier Ap-politikeren fra Ørland.

(NTB/NRK)