NRK Meny
Normal

Flyr trønderne til Stockholm

Fra i dag kan du sette deg på flyet på Værnes og gå av i Stockholm.

Petter Lindquist i flyselskapet Next Jet og lufthavnbsjef Lasse Bardal på Værnes.

Petter Lindquist i Nextjet og flyplassjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes lar deg nå fly til Stockholm via Østersund.

Foto: Arnulf Gresseth / NRK

Det er det svenske flyselskapet Nextjet som har startet opp ruten mellom Trondheim og Stockholm. Det legges opp til to daglige avganger, og selve flyreisen tar litt over to timer inkludert mellomlanding i Østersund.

Videreforbindelse

På tross av tidligere mislykkede forsøk, har flyplassjef Lasse Bardal ved Værnes lufthavn klokketro på flyruten mellom trønderhovedstaden og Stockholm.

– Tidligere har det vært punktflygning til bare Østersund. Nå har vi videreforbindelse til Luleå, Umeå og andre steder i Sverige, og ikke minst direkte til Stockholm, påpeker Bardal.

Myntet på næringslivet

I utgangspunktet har ruten en klar målgruppe.

– Både frekvens og rutetider er helt klart myntet på næringslivet. Nå kan man ha møter fra klokka ni om morgenen og ut hele dagen før man reiser hjem på ettermiddagen.

Likevel kan man komme seg til Stockholm på et noe strammere budsjett.

– Dette er jo særlig rettet mot næringslivet, men det vil også bli gode tilbud til fritidsreisende, sier Bardal til NRK Trøndelag.

Ruten til Værnes er det svenske selskapet Nextjets første til Norge, og deres andre rute utenfor Sveriges grenser.

– Tungvint via Oslo

Petter Lundquist er medeier i selskapet og var tilstede på mandagens åpning av ruten på Værnes. Han er ikke bekymret for at ruten skal floppe.

– Den største forskjellen fra andre flyselskap er at vi allerede flyr til Østersund, og at Trondheim bare blir en forlenging av denne ruten, påpeker Lundquist til NRK.

Han tror tidligere reisevei til Stockholm har vært avskrekkende for trønderne.

– Vi ser at det er tungvint å reise til Stockholm når man må reise om Oslo. Det er jo også mange som pendler til Østersund, sier Lundquist.