NRK Meny
Normal

Flyene kan lande igjen på Værnes

SAS og Norwegian har fortsatt en del forsinkelser etter at Trondheim lufthavn var stengt i mange timer torsdag ettermiddag og kveld. De regner med å gå som normalt fra fredag morgen.

Forsinkelser og innstillinger Værnes

Slik så avgang- og ankomsttavla på Værnes ut i 18.30-tida.

Foto: Tor Aage Hansen

– Det er sjelden vi opplever en så sterk værsituasjon, sa fungerende lufthavnsjef Per Jarle Ingstad da været hindret alt av flytrafikk på Værnes torsdag kveld.

Flere fly ble innstilt, og mange avganger fikk ny tid på grunn av ekstremværet som herjet i Trøndelag.

Enkelte passasjerer fikk beskjed om å ta inn på hotell i nærheten av flyplassen, mens andre ventet inne i avgangshallen på at vinden utenfor skulle roe seg nok til at det var mulig å lande og ta av igjen.

– Som alltid når det er været som er årsaken til problemene så virker det som folk tar det rolig. De forstår situasjonen, og forstår at det er spesielt når det er slik vind, forteller Ingstad.

I tillegg til flytrafikken var det i mange timer også full stopp for bussene i Trondheim. På veiene har uværet ført til store problemer og flere stengte strekninger, og det samme gjelder mange av fergesambandene.

– Henter seg inn i løpet av natta

Utover kvelden begynte vinden å gi seg gradvis, men flere fly måtte likevel gi opp og avbryte forsøkene på å lande.

Like etter klokka 21 kom meldinga om at de første flyene hadde klart å komme seg trygt ned på bakken, og dermed var flytrafikken så smått i gang igjen.

– Normalt klarer selskapene å hente seg inn igjen i løpet av natta, og det regner jeg med at de klarer denne gangen også, sier Ingstad.

Flyselskapene opplyser til NRK Trafikk at de forventer å være tilbake i rute som normalt igjen fredag morgen.