Hopp til innhold

Fly måtte snu fra Værnes

Det har snødd kraftig i Trøndelag tirsdag. Det har skapt problemer for reisende både på vei og i lufta. Et fly fra Oslo måtte returnere, da Trondheim Lufthavn Værnes var stengt for snøbrøyting.

Snø på Værnes

Tett snøfall på Værnes fører til forsinkelser i flytrafikken.

Foto: NRK

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om kraftig vind og vanskelige kjøreforhold i Trøndelag. Det har vært mange trafikkuhell på trønderske veier tirsdag, og mye snø har også gitt utfordringer for flytrafikken.

– Vi har måttet stenge for snøbrøyting fem-seks ganger i perioder på 15–20 minutter. Det er vanlig når det snør som nå, sier lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn, Lasse Bardal.

Flere fly er forsinket, og ett fly fra Oslo måtte snu og returnere til Gardermoen.

– Flyplassen var stengt for snøbrøyting da de skulle lande, sier Bardal.

Rakk ikke neste fly

Kent Are Kjørsvik Petterson var en av dem som måtte bli med en ekstra tur til Oslo.

– Vi sirklet over Værnes i cirka 15 minutter, før vi måtte til Oslo for drivstoff, sier Kjørsvik Petterson.

Kent Are Kjørsvik Petterson

Kent Are Kjørsvik Petterson rakk ikke flyet videre til Brønnøysund, da flyet fra Oslo til Værnes måtte snu tilbake til Oslo.

Foto: Privat

Han skulle videre med et fly til Brønnøysund for en begravelse i morgen.

– Jeg ble akkurat nok forsinket til at det sto «gate closing» da vi landet.

Flyet fra Oslo skulle egentlig lande rundt klokken 10, men landet nærmere 12.30.

– Nå har jeg fått plass på et nytt fly til Brønnøysund som går 14.55, sier Kjørsvik Petterson like etter at han har landet på Værnes.

OBS-varsel i flere fylker

Trøndelag er ikke alene om det voldsomme været i dag. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel på grunn av kraftige vindkast, som gjelder for Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Sunnmøre og Vestlandet sør for Stad.

I Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland er det fra tirsdag ventet sterk vind og snøfokk som vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge. Uværet har allerede begynt å få konsekvenser for trafikken både på sjøen og på fjellovergangene.

På Vestlandet sør for Stad er det ventet nordvest liten storm, kortvarig full storm, med vindkast på mellom 25–30 meter i sekundet i indre strøk.

Kjedekollisjon mellom Svorkmo og Løkken

På fylkesvei 700 mellom Svorkmo og Løkken var sju biler involvert i en kjedekollisjon.

Foto: John Storholt