Hopp til innhold

Flott vær

I dag har vi vært i ro i BaseCamp. De fleste er i fin form og her blir vi noen dager. Vi har hatt vår tredje forskningsdag.

Astrid i lufta
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Martin arbeider med aggregatet
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Tredje forskningsdag startet bra. Rutinene satt, men etter to runder med blodprøver streiket aggregatet. Etter 3-4 timer intensiv mekking av Martin, måtte bare forskningen utsettes. Are tok turen til Nasjonalpark-administrasjonen for å låne strøm der, og etter noen timer var vi igang igjen.

Legene i administrasjonen var veldig fornøyd med å høre om forskningen som ble gjort i 2003 i Aconcagua, og de var veldig nysgjerrige på forskningen ved drev nå. De ville ha alt av informasjon og resultater.

Nyter utsikten

Gaute i BaseCamp m Bonete helt til høyre i bakgrunnen
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Været i dag har vært helt fantastisk. Lett vind og over 30 grader i sola. Sitter nå i shorts og t-skjorte og skriver, mens jeg nyter utsikten over flere topper på 5000m. Kalle og Alex dro nettopp på en akklimatiseringstur til Bonete som er 5000 moh. I morgen skal resten av gjengen dit. De fleste er i fin form i dag. Et par stykker er litt kvalm og sløv, noen har litt skallebank, mens andre sliter litt med løs avføring.

Selv merker jeg at pulsen går veldig fort opp dersom jeg gjør en liten anstrengelse, som å reise meg opp eller gå noen meter. Alt i alt er vi i fin form og det skal bli godt å hvile noen dager i BaseCamp. Det er nå 11 dager siden vi dro fra Gardermoen og det er 11 dager til vi forhåpentligvis står på toppen.

Legesjekk

Kristian tester Martin for høydesyke
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

 Nå skal vi til Park-administrasjonen for å ta en obligatorisk legesjekk for alle som ankommer BaseCamp og skal videre. Et av kravene til å få gå videre er en oksygenmetning i blodet på over 80%. Da jeg målte dette tidligere i dag, lå jeg på nøyaktig 80, men dette vil mest sannsynlig stige i løpet av de dagene vi skal være her.

28.12/Kristian David Smogeli