Glatte veger i Trøndelag og mange ulykker

Minst seks vogntog stod fast mellom Meråker og Stjørdal ved Sona på E14 i formiddag. Utover dagen kom det stadig nye meldinger om vogntog som sleit på på glatta.

Kjørte i grøfta

Et polsk vogntog har kjørt i grøfta i Orkdal.

Foto: John J. Storholt

– Det har vært svært glatt og det har ført til store problemer på veien. Vogntogene står oppover langs E14, sa politibetjent Eivind Thorsvik til NRK i 13-tida.

Klokka 1315 jobbet bergingsbiler med å hjelpe en tankbil som stod på tvers, og ei halvtimes tid senere hadde både denne bilen og de andre som stod fast, kommet seg av gårde igjen.

Mange i grøfta

E14 var enda glattere tidligere onsdag, men forholdene ble bedre da strøbilen kom.

– De vogntogene jeg har sett har vært ganske bra skodd med piggdekk. Men når trafikken stopper, begynner vogntogene ofte å skli. Flere står derfor fast, men nå har flere av sjåførene lagt på kjettinger, sa Thorsvik til NRK tidligere onsdag.

Svært glatte veier

Men det er problemer flere steder i Trøndelag.

– Det er glatt i store deler av regionen, og vi får mange meldinger om glatte veier og snøvær. Så vår oppfordring er å kjøre forsiktig, sier Roger Berg ved vegtrafikksentralen til NRK.

Vogntog av veien på E14

Det var svært glatt på E14 oppover mor Meråker onsdag formiddag.

Foto: Tipser
Ulykke Heimdal

I Heimdalsvegen i Trondheim kolliderte to personbiler i ettermiddag. Ingen personer ble skadd.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Også tirsdag kveld og natt til onsdag var det problemer i trafikken på grunn av snø og glatte veier. Blant annet stod nærmere 30 vogntog fast på E6 mellom Steinkjer og Grong.