Flere vil utsette strømregninga

Fire ganger flere enn i fjor ber om å få utsette eller dele opp årets første strømregning.

Ole Jørgen Frostad, kommunikasjonssjef TrønderEnergi

Ole Jørgen Frostad i TrønderEnergi sier selskapet har fått 300 flere telefoner fra folk som vil utsette strømregninga enn i samme periode i fjor.

Foto: Lise Sørensen / NRK

TrønderEnergi har fått fire ganger så mange telefoner enn på samme tid i fjor fra kunder som vil utsette eller dele opp regninga.

- Ikke overraskende

400 av selskapets 25000 kunder har ringt for å få utsatt eller delt opp fakturaen. Det er hele 300 flere enn i fjor.

- Det er ikke overraskende for oss, vi har vært forberedt på det. Men vi vil gjerne gjøre hva vi kan for å unngå at vi må stenge strømmen til folk, sier kommunikasjonssjef Ole Jørgen Frostad.

Faktura

Mange har i januar fått en strømregning på flere tusen kroner mer enn vanlig.

Foto: Colourbox.com

Fjoråret takket for seg med å gi oss en lang periode med sprengkulde og høye strømpriser. Det har ført til at flere nå har fått en stor strømregning i postkassa.

NAV forventer pågang

Harald Solbu, leder NAV Lerkendal
Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

De som absolutt ikke greier å betale strømregninga, kan be NAV om hjelp. Leder ved NAV Lerkendal i Trondheim, Harald Solbu, sier de forventer at mange flere ber om økonomisk sosialhjelp i januar og februar.

– Vi ser allerede at det kommer en del folk som ikke mottar økonomisk sosialhjelp fra før, sier han.

Solbu sier NAV gir bistand til folk som ikke har noen andre muligheter til å betale de høye regningene.

– Det er et ganske trangt nåløye for å få økonomisk sosialhjelp. De ha med seg full dokumentasjon på husstandens totale økonomi når de kommer, sier han.

Økning også i Nord-Trøndelag

Også Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) har fått mange telefoner fra folk som har problemer med å betale. 780 av NTE sine 80000 kunder har vært på tråden, noe som er 150 flere enn i fjor.

Trondheim Kraft har hittil fått spørsmål fra 1500 av sine rundt 80000 kunder om å dele opp eller utsette strømregninga. Det er like mange som i fjor.

- Både i fjor og i år har vi vært tidlig ute med å varsle om muligheten for å dele opp eller utsette strømregninga. Mange har fått med seg at de har denne muligheten, sier markedssjef Torkel Rolfseng.

- Ikke artig

Strømregninga svir altså for mange i Trøndelag, for kraftleverandørene dykker nå langt ned i lommebøkene til folk.

- Vi synes ikke det er artig, men vi er en næringsaktør som følger de systemene vi har. Vi prøver å myke opp der vi kan, sier Frostad i TrønderEnergi.

Kommenter denne artikkelen her:

NRK Trøndelag akkurat nå