Normal

Flere trøndere hedret under Skitinget

Eldar Rønning og flere andre trøndere ble hedret med pris under tingmiddagen til Norges Skiforbund på Scandic Nidelven i går kveld.

Eldar Rønning

Eldar Rønning ble hedret med NSFs gullmedalje for sin innsats i skisporet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Totalt ble 16 personer hedret med plaketter, gullmedaljer og pokaler for sin innsats innen skiidretten. Både utøvere og støtteapparat fikk priser, og blant dem Eldar Rønning fra Skogn. Han la opp nettopp, etter en lang skikarriere.

Fikk gullmedalje

Rønning er en av ti personer som ble tildelt Norges Skiforbunds (NSFs) gullmedalje. Rønning har blant annet fire VM-gull i stafett, sølv og bronse i VM individuelt og sju individuelle verdenscupseire, med 5-mila i Holmenkollen i 2012 som høydepunktet. Han har også sju NM-gull.

Roy Saugestad

Roy Saugestad fra Steinkjer fikk gullmedalje for sin innsats innen skiidretten under Skitinget i Trondheim. Her sammen med Erik Røste, president i Norges Skiforbund.

Foto: Norges Skiforbund

Den tidligere lederen av Nord-Trøndelag Skikrets og mangeårig skistyremedlem, Roy Saugestad fra Steinkjer ble også hedret med gullmedalje.

Gullmedalje ble det også på kombinertløperen Jørgen Graabak fra Melhus. Han tok OL-gull både individuelt og for lag i Sotsji i 2014. Han har også sølv i lagkonkurranse både i VM i Val di Fiemme i 2014 og i VM i Falun i 2015.

Jørgen Graabak

Kombinertløper Jørgen Graabak ble hedret med NSFs gullmedalje under Skitinget i Trondheim.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Engasjerte ildsjeler

Bak utøverne er det alltid et aktivt og engasjert støtteapparat, og flere av de mest sentrale i miljøet knyttet til Granåsen i Trondheim fikk NSFs pokal under Skitinget.

Per Lund for sin store innsats innen alpint, med flere oppgaver på World Cup-nivå. Han har vært sentral i skiidretten lenge, og ved flere arrangement i hopp og kombinert i Granåsen.

NSFs pokal til Arnfinn Ofstad, Roald Olsen og Per Lund

Arnfinn Ofstad, Roald Olsen, Per Lund fikk NSFs pokal for sin innsats innen skiidretten. Her sammen med ordfører Rita Ottervik og Erik Røste, president i Norges Skiforbund.

Foto: Norges Skiforbund

Roald Olsen har vært engasjert i ulike oppgaver i norsk skiidrett i nesten 30 år. Han har også vært leder i Granåsen Skiteam og sentral i en rekke renn og arrangement knyttet til VM og worldcup i Granåsen.

Og hva hadde Granåsen vært uten Arnfinn Ofstad, tidligere aktiv ski- og friidrettsutøver i Strindheim og trener og ildsjel i forbindelse med et utall arrangement. Medlem av organisasjonskomiteen med ansvar for ytre arena under World Cup siden VM 1997 samt under NM 2008 i Granåsen. Han har fortsatt denne oppgaven.