NRK Meny
Normal

Helltunnelen er åpnet igjen.

Flere km med kø i Helltunnelen førte til at Statens vegvesen valgte å stenge den tidligere i dag. Trafikken har vært kaotisk langs E6 søndag.

Lange køer, omkjøring E6.

Lange køer ved Solbakken i Hommelvik.

Foto: Mobilfoto: Stine S Kyllo

På E6 mellom Værnes og Trondheim er Helltunnelen åpnet etter å ha vært stengt i sørgående retning. Stavsjøfjelltunnelen er fortsatt stengt pga. arbeider og Helltunnelen kan bli stengt på nytt mot Trondheim hvis køen blir for lang, og den stenger uansett i begge retninger klokken 20.30 pga. arbeider.

Kaotisk inne i tunnelen

Tidligere i dag oppstod det flere km lange køer inne i Helltunnelen. Da flere av bilene snudde inne i tunnelen valgte Statens vegvesen å stenge den for å unngå farlige situasjoner. Tunnelen ble tømt for biler, og åpne igjen like etter kl. 19.

Helltunnelen skal stenges for natten klokken 2030 pga. arbeider.

NRK trafikk meldte like før kl. 17 at det var lange køer på E6 fra Værnes mot Trondheim. Det er kø gjennom Helltunnelen og videre ned mot Hommelvik fordi Stavsjøfjelltunnelen er stengt til i morgen tidlig pga. arbeider.

Saktegående trafikk

Like før klokka 19 er det ikke lenger stillestående køer, men det går svært sakte over omkjøringsveien over Gjevingåsen og gjennom Hommelvik.

NRKs reporter Randi Wiltsgård kjørte motsatt av køen gjennom Helltunnelen og anslår at det rett før kl. 17 var ca. 3 km stillestående kø inne i tunnelen.

Kø i Helltunnelen.

Lange køer i Helltunnelen før den ble stengt.

Foto: Mobilfoto: Randi Wilsgård / NRK

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år