Flere fly siktet på med laser: – Potensiell stor sikkerhetsrisiko

Tre fly ble siktet på med laser ved innflyvning til Trondheim lufthavn Værnes fredag ettermiddag. Politiet har nå beslaglagt en grønn laserpenn fra en ung gjerningsmann.

Laster kart, vennligst vent...

Klokken 22 melder politiet at de har beslaglagt en grønn laserpenn etter at tre fly ble siktet på med laser ved Trondheim lufthavn fredag.

– Tips fra publikum ga oss et veldig begrenset område å lete i, og når vi kom til den adressen var det en ung gjerningsmann som kom med den grønne laserpennen. Han angret seg veldig, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Stig-Roger Olsen.

Politiet har hatt en samtale med gutten og hans foreldre, og vil opprette sak på hendelsen.

Laster Twitter-innhold

Ble kraftig blendet

Operasjonslederen opplyste tidligere at de hadde fått tips om hvilket område lyset kom fra og at de sendte en patrulje dit for å undersøke.

– Under innflyvning er alle distraksjoner veldig uheldige. Vi anser aktiviteten som veldig uheldig og henstiller på det sterkeste at de avslutter, sa Olsen.

Lufthavndirektør for Avinor ved Trondheim lufthavn, Thomas Wintervold, forteller at tre piloter på tre ulike fly hadde rapportert at de ble lyst på med laser under innflyvning.

– Vi ser på det som en potensiell veldig stor sikkerhetsrisiko. En eller to av pilotene har rapportert at de er blitt ganske kraftig blendet. Det er veldig alvorlig i den fasen av flyvningen, sier Wintervold.

Gjentakende problem

Thomas Wintervold

Lufthavndirektør for Avinor ved Trondheim lufthavn, Thomas Wintervold (arkivbilde).

Foto: Jøte Toftaker

Wintervold forteller at dette er noe de ikke opplever ofte, men at det er gjentakende problem.

– Tror du de som gjør dette vet hvor farlig det kan være?

– Det er vanskelig for meg å svare på, men det har jo vært omtalt i media med jevne mellomrom. Jeg vil nok tro at de som gjør dette skjønner at det ikke bør gjøres og egentlig vet at det ikke er bra.