NRK Meny
Normal

Flere branner i Orkdals-området

På grunn av et kraftig uvær og flere lynnedslag i Orkdal og Meldal, ble det en travel søndag for brannvesenet.

Brann Svorkmo

Kraftig røykutvikling på Svorkmo søndag kveld. Brannmester Frank Hansen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag opplyser om at brannen nå er slukket.

Foto: Sveinung Susort

– Vi begynner nå å få kontroll på de hendelsene som har skjedd i kjølvannet av det kraftige uværet som passerte over Orkdals-området søndag ettermiddag, forteller brannmester Frank Hansen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til NRK.

Den første meldingen om brann i området kom klokken 17.40 søndag. Da var det snakk om en skogbrann på Svorkmo i Orkdal kommune.

– Brannårsaken er et lynnedslag og omfanget skal være ganske stort, fortalte vaktleder Arne Lien i 110-sentralen i Sør-Trøndelag til NRK rett etter at han hadde fått melding om brannen.

Hansen forteller at brannen nå er slukket, men at brannvesenet fortsatt er til stede for å forsikre seg om at brannen ikke blusser opp igjen.

– I akkurat dette området har det vært flere lynnedslag, men det er ingen brann som pågår der nå, opplyser brannmester Hansen.

Brann i bolighus

Brann Løkken

Slik så huset ved Jordhusmoen på Løkken Verk ut etter at brannen var slukket.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

I 18.30-tiden søndag fikk brannvesenet inn en melding om brann i et bolighus ved Jordhusmoen på Løkken Verk i Meldal kommune. To personer skal ha kommet seg ut av det brennende huset. Rett før klokken 19.00 søndag kveld bekreftet Hans Jørgen Kristoffersen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag at brannvesenet hadde kontroll på brannen.

– Sannsynligvis oppstod brannen som følge av et lynnedslag, forteller brannmester Frank Hansen.

Lynnedslag i trafostasjon

Brann i trafostasjon

Et lynnedslag i en trafostasjon på Svorkmo førte til et strømbrudd. Orkdal Energi jobbet sammen med brannvesenet for å rette opp i skadene.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Det ble meldt om en skogbrann på Vormstad i Orkdal kommune som følge av et lynnedslag.

– Det oppstod en brann i gress og lyng, men denne brannen ble rask slukt, opplyste vaktleder Arne Lien til NRK.

Litt mer alvorlig var det da lynet slo ned i en trafostasjon på Svorkmo i Orkdal kommune.

– Vi tør ikke gjøre noe før E-verket kommer. Vi er veldig redd for høyspent, fortalte Arne Lien til NRK cirka klokken 20.00 søndag kveld.

Brannmester Frank Lien kunne klokken 21 bekrefte at brannen ved trafostasjonen var slukket.

Atle Heggem, nettsjef i Orkdal Energi, forteller at omtrent 50 av deres kunder var uten strøm som følge av lyn og torden søndag kveld.

– Vi satser på at alle våre kunder har strøm i løpet av kvelden, sier Heggem.