Flere besøker Den Gyldne Omvei

Interessen for kortreist mat og kultur har aldri vært større enn nå. Den Gylne Omvei på Inderøya opplever rekordstor pågang av turister.

Straumen, Inderøy

Stadig flere reiser til Inderøya for å oppleve Den Gyldne Omvei med sine mange småbedrifter.

Foto: Roger Næss

Mange av bedriftene som er tilsluttet Den Gylne Omvei på Inderøya utvider virksomheten fordi det blir stadig flere kunder. Interessen for avstikkeren fra E6 er mye større i år enn tidligere.

– Store løft

– Vi er en sju-åtte aktører som utvider virksomheten. De har gjort ganske store løft gjennom utbygging, forteller Astrid Aasen ved Gangstad Gårdsysteri.

Her produseres det lokal is og flere sorter med oster, og det har de gjort i mange år.

– Vi på Gangstad tar nå i bruk et nytt bygg som gir rom for økt volum og et større sortiment. Det er mange som satser i større målestokk nå, og det er kjempeartig, sier Aasen.

Bygger nytt

I Øynaparken serveres det kjøtt fra gårdens egne dyr, og Frode Sakshaug merker godt den økte interessen for kortreist norsk mat.

– Vi har hatt en fantastisk start på sommeren. I fjor omsatte vi for 600.000 kroner i juni, og i år runder vi en million. Det er en ganske stor økning, sier Sakshaug.

Nå vil han gå fra sesongbasert drift, til å drive virksomheten hele året.

– Vi har lagt om veien, og vi har satt bygd et nytt konferanse- og selskapslokale. I tillegg har vi ansatt ny kjøkkensjef. Nå håper vi å dra hit mer folk gjennom hele året, sier Frode Sakshaug.

Delegasjon fra "Den Gyldne Omvei"

I 2009 fikk Den Gylne Omvei bondevettprisen fra Norges Bondelag. Fra venstre Elisabeth Tronstad, Astrid Aasen, Liv Elin Olsen og Klaas Jan Jonkman: Helt til venstre daværende landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Foto: Kristin Haug / NRK