NRK Meny
Normal

Fjerner ny steinblokk i dag

Jernbaneverket avviser at sprengningsarbeid var årsaken til togavsporingen på Hell.

Steinen som forårsaket togavsporingen ved Hell lørdag var på 2,7 tonn. Steinen hadde falt 11 meter fra fjellsiden og ned på skinnegangen.

Jernbaneverket mener stekningen nå er trygg, men vil likevel fjerne en ny steinblokk fra fjellsiden i løpet av dagen.

– Det er en liten fjellblokk igjen fra den store fjellblokken som falt ned på linja. Denne skal vi fjerne for sikkerhets skyld nå, sier Ann-Kristin Endal i Jernbaneverket.

Redusert hastighet

Togene passerer nå i morgentimene med redusert hastighet forbi stedet hvor ei 2,7 tonn tung steinblokk raste ut og forårsaket at lokaltoget mellom Steinkjer og Trondheim sporet av lørdag ettermiddag. Toget kjørte inn i en tunnelåpning og bare flaks hindre en større katastrofe.

Så sent som fredag ble fjellsiden ved rasstedet undersøkt. Endal sier det er ingenting som tyder på at steinspranget lørdag har noe med arbeidet.med Gjevingåstunnelen å gjøre.

– Vi har et måleinstrument som måler rystelser fra sprengningsarbeidene som foregår i Gjevingåstunnelen. Disse er plassert like ved rasstedet og det er ikke registret noe på disse måleinstrumentene, sier Endal

Det er ennå uklart hva som forårsaket raset. Ulykken skal granskes av jernbaneverkets egen uhellskommisjon og havarikommisjonen.

Video: - Passasjerene ble redde

Video nsps_upload_2009_11_28_18_13_47_124.jpg

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n