NRK Meny
Normal

Fjerner fartshumper etter klager

Etter mye kritikk fra bussjåfører i Trondheim fjerner kommunen syv fartshumper.

Video Bussjåfører sykemeldes pga fartshumper

Bussjåfør Harald Sehm var fortvilet over alle de nye fartshumpene i Trondheim. Nå har kommunen snudd.

Foto: Nyhetsspiller

– Trondheim kommune har i dag bestemt å fjerne syv fartshumper i den trasséen bussjåførene har truet med å nekte å kjøre i framtiden, sier byutviklingsdirektør i Trondheim kommune, Einar Aasved Hansen til NRK.no.

Denne høsten har Trondheim kommune satt opp så mange farthumper at flere bussjåfører har sykemeldt seg på grunn av dårlige arbeidsforhold.

På en av de vanligste busstraseene i byen har det gått fra seks til 31 humper på kort tid.

Truet med å boikotte busslinjer

For noen uker siden gikk bussjåførene ut og truet med å boikotte enkelte strekninger hvis ikke noen av fartshumpene fjernes.

– Nå har kommunen og politiet vurdert den strekningen med flest humper, og vi er enige om at vi kan fjerne syv av de fartsdumpene som er der i dag uten å redusere trafikksikkerheten, sier Hansen.

Nå håper han at bussjåførene er fornøyde og dropper trusselen om boikott.

– Dette er så langt vi kan gå for å møte ønsket om trafikksikkerhet, samtidig som vi imøtekommer ønske fra bussjåførene om en bedre trasé, sier han.

Naboprotester

På Charlottenlund i Trondheim har det vært store protester fra beboerne, men Hansen kan love at også denne strekningen skal vurderes i løpet av vinteren.

– Vi skal vurdere den i forbindelse med en gjennomgang om hvilke retningslinjer vi skal ha i forhold til fartsdempende tiltak, sier han.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.