NRK Meny
Normal

Fjerner «tut og sup» fra russeknutene

Russetid er og skal være artig, men det kan også bli farlig. Derfor ønsker hovedrussestyret i Trondheim å fjerne knutene som handler om å drikke mye alkohol på kort tid.

russ øl

Tidligere har det å sitte i ei rundkjøring og ta en sup for hver bil som tuter vært ei populær russeknute. Men nå har hele russestyret i Trondheim bestemt at denne skal fjernes fra lista.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Nå blir det ikke mer tut og sup, sier sikkerhetssjef i hovedrussestyret i Trondheim, Erlend Sehube, til NRK.

Ikke mer «fire pils og en pizza»

russestyret

sikkerhetssjef i hovedrussestyret i Trondheim, Erlend Sehube.

Foto: Bent LIndsetmo / NRK

Tidligere har det å sitte i ei rundkjøring og ta en sup for hver bil som tuter vært ei populær russeknute. Men nå har hele russestyret i Trondheim bestemt at denne skal fjernes fra lista.

– Du mister selvfølgelig mye mer kontrollen når man har alkohol i kroppen, så vi har i samsvar med politiet bestemt at vi skal fjerne de knutene som presser ungdommer til å drikke i trafikken, sier Sehube.

Også andre russeknuter knyttet til alkohol skal bort både i Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes. Blant annet den kjente «fire pils og en pizza». Hvor man skal drikke fire øl og spise en hel pizza i løpet av den kjente Åge Aleksandersen-låta.

– Vi har også fjernet de knutene som sier at man skal drikke en stor mengde alkohol i løpet av kort tid, sier visepresident i styret, Kristine Strøm Nakstad, til NRK.

SE TV-REPORTASJEN (Artikkelen fortsetter under):

Fjerner flere russeknuter

SE VIDEO: Russen fjerner flere av de kjente knutene.

Vil ha fokuset vekk fra fylla

Også knutene hvor man skal drikke en halvliter på ti sekunder, drikke en slurk hver gang det sier "pling" på tippekampen og drikke en halvliter mens man tisser er fjernet.

Styret mener alle knutene som oppfordrer til høyt alkoholinntak er unødvendig fordi det vil bli nok fyll i russetida uansett.

– På denne måten kan vi som hovedrussestyre prøve å minske inntaket av alkohol mest mulig, og prøve å fokusere på noe annet enn bare fylla, sier visepresidenten.

russ

Hovedrussestyret i Trondheim fjerner alle knutene som handler om å drikke mye alkohol på kort tid.

Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.