NRK Meny
Normal

Fiskebåt med to personer om bord gikk på grunn

Tråleren «Myntevik» gikk tidlig torsdag morgen på et skjær litt nord for Stokkøya i Sør-Trøndelag. Båten lå med kraftig slagside, og mannskapet gjorde seg klare til å bli evakuert av redningshelikopter.

Båt på slep

Fiskebåten «Myntevik» gikk tidlig torsdag morgen på et skjær utenfor Stokkøya. Båten ble slept i land av RS «Horn Flyer».

Foto: Redningsskøyta «Horn Flyer»

Det opplyser redningsleder Ben Wikøren i Hovedredningssentralen til NRK.

– Det var to personer om bord. De kledde på seg redningsdrakter og gjorde seg klare til å bli evakuert av helikopter, men så fant de ut at de ville vente på redningsskøyta for så å bli dratt av grunna på flo sjø. Det gikk heldigvis bra, sier Wikøren.

Det var i 04.30-tiden torsdag morgen at det kom melding om at en fiskebåt hadde gått på et skjær utenfor Stokkøya.

Saken fortsetter under kartet

Laster kart, vennligst vent...

Fiskebåten gikk på grunn utenfor Stokkøya i Sør-Trøndelag.

– Første melding gikk ut på at båten lå med kraftig slagside. Redningshelikopter fra Ørland ble rekvirert og redningsskøyta «Horn Flyer» ble sendt til området, sier Wikøren.

Gode forhold

Gunstige flo- og fjære-forhold samt rolige vindforhold gjorde at mannskapet bestemte seg for at de ville bli om bord i tråleren og vente på at redningsskøyta kunne komme og dra båten av skjæret.

Dykker Kenneth Akseth om bord på RS «Horn Flyer» sier til NRK at de ikke brukte mange minuttene på å få den 17 meter lange stålbåten av grunna.

– Vi brukte vel ikke mer enn fem minutter på å lirke den av, sier han.

– Båten stod godt ned på skjæret, men det var heldigvis høy flo, så det gikk veldig greit å få den av. Vi hadde også flaks med været. Kort tid etter at vi var ferdige begynte det å blåse opp, forteller Akseth.

Til verksted

Akseth opplyser videre at båten kom fra grunnstøtingen uten de store materielle skadene.

– De prøvde å gå for egen maskin, men det var noen ulyder i giret. Vi sleper dem derfor inn til Stokkøya. Der skal dykkere undersøke skadene nærmere, sier Akseth.