NRK Meny
Normal

Fire viltpåkjørsler i Trøndelag på tre timer

– Dyrene kan komme svært brått på, advarer politiet.

Fareskilt.

Politiet ber bilister være oppmerksom på faren for viltpåkjørsler som høstmørket bringer med seg. – Vær spesielt oppmerksom på strekningene med fareskilt for viltpåkjørsler, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det er høysesong for viltpåkjørsler. På tre timer mandag ettermiddag ble et rådyr, en hjort og en elg påkjørt i Sør-Trøndelag. Senere på kvelden ble en elg påkjørt på Mære i Nord-Trøndelag.

– Det begynner å bli mørkt, og det er stadig flere viltpåkjørsler både i skumringa på morgenen og kvelden, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Trond Volden.

Elg, hjort og rådyr

Klokken 16.17 ble en elg påkjørt på Fosen.

Klokken 17.41 ble en hjort påkjørt på Hitra.

Klokken 17.49 ble et rådyr påkjørt i Kattem-skogen.

Klokken 19.30 ble en elg påkjørt på Mære.

– Ikke overse skiltingen!

– I tillegg ble et rådyr påkjørt i Osen ved 07-tiden i morges, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

– Viltpåkjørsler skjer hele året, men i «mørketida» er faren klart størst. Vær spesielt oppmerksom på strekningene med fareskilt for viltpåkjørsler, oppfordrer Reinsborg.

Hell i uhell for rådyret

Viltnemnda blir kalt ut til alle påkjørsler.

Ole-Bjørn Nordland i viltpatruljen i Trondheim kommune, forteller at rådyret som ble påkjørt i Kattem-skogen overlevde smellet.

Han var på ettersøk i skogholtet ved ulykkesstedet mandag kveld, og ble vitne til at dyret kom seg på beina og tuslet inn i skogen.

– Etter skadene på bilen å dømme skulle det ikke gått så bra med rådyret. Det fikk seg en real trøkk, men overlevde. Hell i uhell, sier Nordland.

Også han ber bilister være ekstra oppmerksomme i høstmørket.

– Mørke kvelder og nedbør gjør at bilister lett blir blendet av motgående lys. Da stiger påkjørselsraten betydelig, sier Nordland til NRK.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.