Hopp til innhold

Fire ungdommer mistenkt for millionhærverk på skoler i Trondheim

Fire ungdommer er mistenkt for å stå bak hærverk til over en million kroner på flere skoler i byen.

Slik så det ut etter at noen satte fyr på en sofa inne på Bispehaugen skole i Trondheim.

UTBRENT: Slik så det ut på Bispehaugen skole etter en sofa ble påtent.

Foto: Kristin Grønning/NRK

Ungdommene som politiet mener har gjort hærverket er to jenter og to gutter i alderen 14 til 15 år.

– Jeg kan bekrefte at disse ungdommene har tilknytning til miljøet rundt Rosenborg skole som har vært i fokus en periode nå, forteller politistasjonssjef Arve Nordtvedt til NRK.

Ungdommene ble i dag innkalt til avhør og samtaler på politistasjonen. De er pågrepet og mistenkt for hærverk på skolene på Strindheim, Bispehaugen og Dagskolen på Lade.

– Etterforskning og spor vi har sikret har ledet oss til disse ungdommene, sier Nordtvedt.

Stasjonssjef ved sentrum politistasjon i Trondheim, Arve Nordtvedt

POLITISTASJONSSJEF: Arve Nordtvedt ser alvorlig på hendelsene.

Foto: NRK

I lengre tid har ungdommer fra flere skoler i Trondheim samlet seg rundt og på Rosenborg skole. Det har vært flere alvorlige hendelser, og trusler om skoleskyting har gjort at flere elever har blitt holdt hjemme fra skolen. Ifølge stasjonssjefen har det blitt jobbet opp mot de aktuelle ungdommene i en lengre periode nå.

Høyt prioritert

Skolene Strindheim, Bispehaugen, Ila, Charlottenlund og Dagskolen på Lade har alle blitt utsatt for innbrudd og omfattende hærverk i løpet av den siste måneden.

Skadene på Strindheim og Bispehaugen skole var så omfattende at flere elever er flyttet til midlertidige lokaler på Brøset på ubestemt tid. Skadene på Strindheim skole er beregnet til opp imot en million kroner.

– Det er jo nesten bare flaks at det ikke har gått verre enn det har gjort. Dette er saker vi ser på med stort alvor og som vi prioriterer, sier Arve Nordtvedt.

Politiet undersøker hærverk ved Strindheim skole i Trondheim

OMFATTENDE VANNSKADER: Strindheim skole ble utsatt for hærverk og vannskader i millionklassen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Involvert i flere forhold

De pågrepne ungdommene er kjenninger av politiet som har tilknytning til ulike skoler i Trondheim. Politiet ser sammenhenger mellom flere av hærverkene, men de har ingen konkrete holdepunkter for å si hvem som har gjort hva.

– Det er jo ikke til å legge skjul på at dette er en gruppe ungdommer som har vært involvert i flere forhold, sier stasjonssjefen.