Fire uker i varetekt

26-åringen som er siktet for dobbeldrapet i Overhalla, er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De drepte skal gravlegges 8. og 9. mai.

Arve Opdahl er 26-åringens forvarer
Foto: Elisabeth Skarrud / NRK

Han får heller ikke tilgang på media under varetektsfengslingen. Aktor ba om åtte uker varetektsfengsling.

26-åringen som er siktet for å ha drept 35 år gamle Anne Grete Vollum og sju år gamle Cicilie Watnan Lian ønsket ikke å være til stede og møtte ikke i retten.

Hans forsvarer, advokat Arve Opdahl, opplyste i retten tidligere i dag at 26-åringen samtykker i fire ukers varetekt uten restriksjoner.

- For min klients vedkommende, så har han bedt om å slippe å møte i retten. Han har samtykket i inntil fire ukers varetektsfengsling uten restriksjoner, sa Arve Opdahl til NRK Trøndelag tidligere i dag.

Bevisforspillelse

 Begjæringen om at fengslingsmøtet må gå for lukkede dører, ble satt fram av aktor i saken, politiadvokat Elin Utvik i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Rettens begrunnelse for å lukke dørene er faren for bevisforspillelse og hensynet til privatlivets fred.

Hensyn til offerets datter

Tingrettsdommer Ingrid Stigum pekte blant annet på hensynet til Vollums datter, tiåringen som var til stede da drapene ble begått.

26-åringens forsvarer Arve Opdahl argumenterte for åpne dører, og begrunnet dette blant annet med et ønske om å få fram faktiske opplysninger og unngå spekulasjoner.

Blir avhørt i ettermiddag

Datteren til 35-åringen som ble drept, skal avhøres i ettermiddag.10-åringen satt bundet i stua da hennes mor, Anne Grete Vollum, og venninne, Cicilie Watnan Lian, ble drept.Jenta blir politiets viktigste vitne i saken.

NTB/NRK