NRK Meny
Normal

Fire til sykehus etter rundvelt

Den 18 år gamle sjåføren fikk førerkortet for få uker siden. Natt til søndag kjørte han av veien med bilen som var kjøpt samme dag.

Ulykke Tanem

Bilen med de fire kameratene ble stående ute på et jorde etter rundvelten.

Foto: Henrik Sundgård

Ulykken skjedde like før klokken 01.30, ikke langt fra Tanem bru i Klæbu. 18-åringen kom kjørende i retning Sandmoen sammen med tre kamerater da bilen kjørte av veien.

Havnet på taket

– Bilen havnet på taket og ble stående ute på et jorde. Alle fire kom seg ut på egen hånd, men ble sendt til legesjekk ved St. Olavs Hospital, sier operasjonsleder Jan Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.no.

Ingen ble alvorlig skadd i utforkjøringen. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at bilen kan ha hatt høy fart.

– Sjåføren har fått førerkortet beslaglagt. Det er ingen mistanke om promillekjøring. Alle fire skal avhøres i løpet av de nærmeste dagene, sier Steindal.

Fersk sjåfør

18-åringen som kjørte bilen fikk førerkort i begynnelsen av mai. Bilen hadde han kjøpt samme dag som ulykken skjedde.

Steindal mener det er svært betenkelig når slikt skjer.

– Unge sjåfører bør gå i seg selv og være ydmyk i forhold til sine kjøreferdigheter. I det man får førerkortet i hånden har man kun oppfylt minimumskravet for å kjøre bil. Det er nå man skal bevise at man er tilliten verdig.

Belastet vei

Det er ikke første gang det skjer ulykker på denne strekningen. Fylkesvei 704 mellom Trondheim og Klæbu ser ut til å være et fristende sted å teste hestekrefter.

Også fredag kveld kjørte en bil utfor veien og havnet på taket. Sjåføren viste seg å være ruset og hoppet i elva og la på svøm for å slippe unna politiet.

– Det er noe trafikk på denne strekningen, men den er jo ingen stor vei. Vi har flere ganger tidligere opplevd at det kjøres over evne akkurat her, sier Steindal til NRK.no.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.