NRK Meny
Normal

Fire personer døde etter bussulykka

Onsdag ettermiddag melder St.Olavs hospital at en mann som ble kritisk skadd i bussulykka i Namsskogan tirsdag, er død. Til sammen fire personer mistet livet i ulykka.

Bussulykke

Onsdag klokken 15.00 melder St.Olavs Hospital at en fjerde person er omkommet etter bussulykken i Namsskogan tirsdag.

Foto: Terje Næss

Tirsdag klokken 12 fikk politiet melding om at en buss hadde veltet på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag. Det var 16 passasjerer og en sjåfør på bussen.

Fire personer omkom

Klokken 13.30 tirsdag bekreftet politiet at tre personer var omkommet etter bussulykken. De tre som omkom er ifølge etterforskningsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Kjetil Ravlo, en 56 år gammel kvinne, en 72 år gammel mann og en 78 år gammel mann.

Onsdag klokken 15.00 bekrefter St.Olavs hospital at en fjerde person er død. Passasjeren har ligget på sykehusets intensivavdeling siden ulykka og hadde svært kritiske skader. Det var en sveitsisk mann på rundt 50 til 60 år.

Tolv personer reiser hjem i dag

Tolv av de sytten personene som var i ulykkesbussen reiser fra sykehuset i Namsos onsdag ettermiddag. Dette skjer i samråd med medisinsk fagpersonell ved Sykehuset Namsos og representanter for sveitsiske myndighetene som befinner seg i Namsos.

Ifølge informasjonsansvarlig i Helse Nord-Trøndelag, Svein Karlsen, vil ni av de tolv bli kjørt med buss fra Namsos til Værnes. Derfra vil de bli fraktet i et charterfly til hjemlandet.

– De tre som har blitt behandlet for litt alvorligere skader vil reise fra Værnes med ordinært rutefly og blir ledsaget av medisinsk personell, sier Karlsen.

Sjåføren av ulykkesbussen har ligget på intensivavdelingen ved Sykehuset Namsos til i formiddag. Han er nå flyttet over på vanlig sengepost.

– Han vil bli liggende her et til to døgn før han blir overført til et sveitsisk sykehus, sier Karlsen.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år