Finner ikke gjerningsmannen

Politiet i Trondheim leter fortsatt etter en ung mann som skal ha overfalt en kvinne i 20-årene i sentrum av byen natt til fredag.

Voldtekt Fjordgata

Politiet etterforsker et overfall og et voldtektsforsøk i Fjordgata i Trondheim. De leter fortsatt etter gjerningsmannen.

Foto: Henrik Sundgård

Politiet har fått ulike beskrivelser av gjerningsmannen, men håper videoopptak vil avklare saken. De fikk melding om ugjerningen klokken 02.16.

Løp etter mistenkte

– Vi vet ikke om det var forsøk på voldtekt eller noe annet. Hva som var intensjonen til gjerningsmannen vet vi ikke, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet var det beboere i Fjordgata som varslet politiet da de så det de mente var en pågående voldtekt. Et vitne løp etter den mistenkte, men han klarte å komme seg unna. Mannen skal være i 20-årene.

– Vi har snakket med den fornærmede kvinnen og et vitne, men de gir sprikende forklaringer på hvordan mannen ser ut. Kvinnen vil bli kalt inn til et formelt avhør når hun er stand til å gjennomføre det, opplyser krimvaktleder Per Einar Flatås hos politiet i Sør-Trøndelag.

Smug i Fjordgata

Mannen ble sist sett løpende over Blomsterbrua. Selve overfallet skal ha skjedd i et smug i Fjordgata.

Politiet lette i natt med flere patruljer etter gjerningsmannen, og krimteknikere har undersøkt åstedet.

Kvinnen ble fredag kjørt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital hvor hun får behandling.