NRK Meny
Normal

Dobbel pris på boligannonse

I Trøndelag er prisen for å annonsere utleie av bolig mer en dobbelt så høy som prisen i de fleste andre av landets fylker.

Boligsalg

Dyre annonser for bolig i Trøndelag

Foto: Bjørn Grimen / NRK

I både Nord- og Sør-Trøndelag koster det 349 kroner å sette inn en 30 dagers annonse om bolig til leie.

Til sammenlikning koster samme annonse kun 149 kroner i Vestfold, Østfold, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Nordland, Troms og Finnmark.

Dyrere i Røyrvik enn i Fredrikstad

Det betyr at det i små kommuner som Snillfjord og Røyrvik koster det altså dobbelt så mye å annonsere en bolig enn det gjør i store byer som Drammen, Fredrikstad og Tønsberg.

Dyrest er det likevel å annonsere i Oslo og Akershus, skriver nettstedet DinSide . Her er prisen 499 kroner for samme annonse. På samme prisnivå som trøndelagsfylkene ligger Hordaland, Rogaland og begge agderfylkene.

Prisforskjellene forklarer PR-ansvarlig Lene Kallum i Finn.no med at de har tilpasset seg ulike konkurranseforhold på annonsemarkedene rundt om i landet.

– Dette er en av årsakene til at prisene for å legge ut en leieannonse varierer, sier PR- og informasjonsansvarlig Lene Kallum i Finn.no til NRK Trøndelag.

Hun sier videre at det er viktig for Finn.no å ha konkurransedyktige priser i forhold til andre annonsekanaler i de lokale markedene.

– Ikke ulovlige prisforskjeller

Underdirektør Torgeir Øynes i Forbrukerrådet mener det er merkelig at prisene varierer såpass mye mellom fylkene.

– Det skulle ikke være forskjeller i produksjonskostnadene for disse annonsene, så sånn sett er ulikheten i pris litt underlig, sier Øynes til DinSide.

– Prisdifferansene må nok heller forklares ut i fra forskjeller i tilbud og etterspørsel mellom landsdelene, og ei slik prissetting er ikke ulovlig i seg selv, sier han.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25