NRK Meny
Normal

Finanstopp får dommen

En næringslivsleder fra Stjørdal som er tiltalt for korrupsjon og underslag mot Screen Communication AS, får i dag dommen sin.

Screen Communication, logo

Mannens forsvarer, Christian Wiig, har lagt ned påstand om frifinnelse på flere punkter i tiltalen.

– Tiltalte er klar på at han ikke har gjort noe som er i nærheten av korrupsjon. Men siden det bare er timer til dommen faller, ønsker jeg å vente med å kommentere saken til jeg får vite hvordan retten stiller seg, sier Wiig til NRK.

3, 4 millioner kroner

Det økonomiske utroskapet er regnet ut til en verdi av 3, 4 millioner kroner. Skatteunndragningen er regnet ut til å være over 530 000 kroner i perioden 1999 til 2006.

Utsatt på grunn av sykdom

Tiltalte har hele tiden sagt at han er uskyldig i korrupsjonstiltalen, men han har tilstått omkring halvparten av punktene i tiltalen om økonomisk utroskap. Rettsaken har vært utsatt flere ganger på grunn av sykdom i familien til tiltalte.

– Saken ble i hovedsak utsatt fordi det var store sykdomsproblemer med barna til tiltalte. Min klient har det bra, men barna hans har fremdeles like store problemer, sier Wiig.

Forsvareren har bedt om 360 dagers samfunnsstraff og 60 dagers fengsel uten vilkår. Aktor har lagt ned påstand om fengsel i tre år og ni måneder, men ett år av dette blir gjort til fengsel på vilkår.

Det er tre år siden leierne i Screen Communication ble arresterte og siktet for økonomisk utroskap og brudd på likningsloven. Det to andre leietagerne tilsto i 2007 underslag og korrupsjon, og ble dømt til fem og to måneder fengsel uten vilkår.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.