Tysk tryllekunstner forsvant- nå blir historien film

I 2003 forsvant den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm på reise i Nord-Trøndelag. Nå blir den mystiske forsvinningen film.

Namsen møter Sandøla

Den tyske turisten forsvant fra Grong i 2003.

Foto: Ragnar Holm

Dirk Ohm

Dirk Ohm forsvant fra Grong i 2003.

Folk i Grong og Snåsa i Nord-Trøndelag som drømmer om å bli skuespiller bør kjenne sin besøkelsestid i neste uke. Da er det prøvefilming for filmen om tryllekunstneren som forsvant for ni år siden.

Filmen er fiksjon, men tufta på historia om den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm, som forsvant sporløst i Grong i februar 2003.

Trenger mange statister

– Handlinga i filmen foregår i Grong og området rundt, så da trenger vi folk herfra til å spille birollene, sier Yngvill Kolset Haga, som er castingansvarlig i Mer Film, som skal produsere filmen.

Hun arrangerer prøvefilming mandag og tirsdag neste uke.

– Jeg har allerede vært i kontakt med teaterlag i området, så jeg vet at en god del folk er interessert, men alle som er interessert, må melde seg, sier Haga.

Hun mener det vil bli behov for mange lokale skuespillere.

– Det er en spillefilm med mange mindre roller. Vi trenger også mange statister, så de som kommer på prøvefilminga vil uansett bli tatt vare på i et arkiv og så eventuelt kontakta når det nærmer seg.

Kan passe godt uten erfaring

Man trenger ikke å ha oppdaga skuespillertalentet sitt på forhånd, eller være dreven på den lokale revy- eller teaterscenen.

– Med film er det slik at man ikke nødvendigvis trenger å ha erfaring fra teater og film fra før - det kan skje ting når folk står foran kamera, plutselig er det noen som har et veldig godt filmansikt og passer godt til en rolle ut fra hvem man er som person, sier Yngvill Kolset Haga.

Hun tar imot namdalinger og andre til prøvefilming på ettermiddags- og kveldstid mandag og tirsdag, i Grong og på Snåsa.

Filmen kan bli en realitet allerede over nyttår. Problemet til produsentene er at filmen ikke er fullfinansiert ennå.

– Det er de nordtrønderske aktørene som holder hardest på kronene sine, sier Maria Ekerhovd, produsent for filmen.

– Det er synd, for denne filmen vil være glimrende markedsføring for Grong og Nord-Trøndelag, sier Ekerhovd.

Spesiell historie

Historia om Dirk Ohm er spesiell.

Mannen tok inn på hotellet i Grong en onsdag i februar 2003. Han var tysk statsborger og hadde overnatta i Narvik natta før. Han hadde også vært i Sverige, og man antok at han rett og slett var turist.

De hotellansatte varsla politiet torsdag kveld, da hadde ingen sett mannen siden dagen før. Bilen hans sto igjen ved hotellet, og tingene hans lå på hotellrommet. Han hadde varsla at han skulle overnatte ei natt på hotellet.

I bilen fant politiet trylleutstyr, og konkluderte med at mannen var tryllekunstner. Dykkere søkte i Namsen, men ingen fant spor etter den tyske tryllekunstneren før i april, da ble det funnet et lik ved elvebredden ved Jørem i Grong.

Liket var sannsynligvis ført i land av ismassene i Namsen.

Saken vakte oppsikt, både på grunn av at det var snakk om en forsvunnet, tysk tryllekunstner – og fordi ei ung kvinne hadde forsvunnet fra Grong bare to uker tidligere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.