NRK Meny
Normal

Fikk øyeinfeksjon etter behandling på St. Olavs

Ti pasienter innlagt med infeksjon i øyet.

AHL-senteret ved St. Olavs Hospital

St. Olavs hospital

Foto: Ole Kr. Tangen

Det skriver VG.

De ti pasientene som er rammet var tidligere i uken på sykehuset for behandling for en øyesykdom som kan skade skarpsynet. Dette gjøres ved å sette en sprøyte i øyet.

For å fjerne betennelsen, har sykehuset valgt å operere disse pasientene og fjerne det såkalte glasslegemet, en geléaktig masse som fyller øyeeplets indre mellom linsen og netthinnen.

– Dette er helt fryktelig og vi beklager veldig det som har hendt. Alle på øyeavdelingen er veldig preget, og vi tar dette veldig alvorlig, sier Marit Fagerli, sjef før øyeavdelingen til VG.

Verdens Gang skriver videre at ekstra personell er innkalt for å behandle pasientene i helgen og at sykehuset nå tar prøver for å finne ut hvor bakteriene kan stamme fra.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.