NRK Meny
Normal

Fikk lov til å tenne på trønderlån

Ekteparet kjøpte denne landbrukseiendommen for 12,6 millioner kroner. I en hel måned har brannmannskaper fått øve på å slukke branner i huset som likevel skulle rives.

Brannmannskaper øver på å slukke brann

Det er ekteparet Cato og Julie Nyberg Sundal som vant budrunden og fikk kjøpe den 465 mål store landbrukseiendommen bare vel en kilometer fra Levanger sentrum.

Verdifullt

Den siste måneden har brannmannskapene fått en unik mulighet til å trene på å slukke branner i bolighuset på eiendommen.

Brannvesenet hatt tre til fire øvelser i uke i huset. Branner har blitt satt på og har blitt slukket etterpå.

Mandag var dagen da den tre etasjers store trønderlåna fra 1971 skulle brennes ned til grunnen.

– Det er verdifullt å få trene på å slukke branner innendørs på denne måten. Det er viktig og lærerikt. Vi ser hvordan flammer og røyk oppfører seg og får trene på å bruke slukkeutstyr, sier utrykningsleder Geir Engen i Innherred samkommune brann og redning.

Skal bygge nytt

Cato Sundal er glad for at brannmannskaper har hatt nytte av å øve i trønderlåna de siste ukene, fordi huset uansett skulle rives.

– Tilstandsrapporten på huset gjorde at vi bestemte oss for å bygge en ny og moderne bolig på tomta, sier Sundal.

Allerede i neste uke starter grunnarbeid og målet er å flytte inn i nytt hus neste vår.

Kornproduksjonen på den 465 mål store landbrukseiendommen skal fortsette som før.

Brann

HAR ØVD I EN MÅNED: Brannmannskaper har fått en unik mulighet til å øve på å slukke branner den siste måneden. Mandag brant huset ned til grunnen.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.