Fikk litt av en ryddejobb etter eks-russen

Den årlige eks-russefesten satte sitt tydelig preg på området rundt Festningen i Trondheim. Søndag morgen var det opprydding – men uten eks-russen selv.

Eks-russefesten er blitt en årlig tradisjon, og også i år samlet den flere hundre russekledde studenter ved Festningen hele lørdag.

Arrangementet på Facebook hadde over 4000 deltagere.

Hvem som står bak det hele, er et stort mysterium, men festen skjer hvert år. Og eks-russen starter tidlig, allerede fra rundt klokken 11 lørdag var det postet på arrangementet at folk var godt i gang.

Ryddet ikke opp etter seg

Facebook ble eks-russen oppfordret av en «Ola Nordmann» til å rydde opp søppelet etter seg, men akkurat den oppfordringen så ut til å ha forsvunnet fra de mange festdeltakerne.

I 05-tiden søndag var det kun måkene som hadde fest på Festningen. En søppelfest sådan, ifølge NRKs reporter på stedet.

– Det kan se ut som det er Trondheim Bydrift som blir «svarte Per» her ja, dessverre, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard til NRK.

Rundt åtte personer fra Trondheim Bydrift kom på stedet i 06.30-tiden for å rydde.

Naboene blir plaget

Fra tidlig på ettermiddagen lørdag mottok politiet de første klagene.

– Mange naboer syns det var plagsomt med både støy, forsøpling og mye urinering i busker og hager fra de flere hundre festdeltakerne. Noe som absolutt er forståelig, sier Handegard.

Politiet kom tidlig på stedet lørdag for å holde et ekstra godt øye med festen.

– Det gikk greit for seg og ebba ut i rett tid sånn rundt ett natt til søndag. Vi hadde ikke behov for å gripe inn, men vi var på stedet, sier operasjonslederen.

Melding fra politiet på Twitter litt over 17-tiden lørdag:

Laster Twitter-innhold

NRK Trøndelag akkurat nå