Klokka har passert tolv, og det lukter god hjemmelaget mat på kjøkkenet til Liv Valleraunet. I dag er hun fått eksperthjelp på kjøkkenet, for ved hennes side står ingen ringere enn ”chef de cuisine”, eller mesterkokk om du vil, Jan Kåre Johansen.
Han er kanskje best kjent som radiokokk i NRK Trøndelags formiddagskjøkken, men i dag skal han lage mat i et ekte trøndersk kjøkken. Valleraunet har nemlig vunnet Johansen hjem gjennom en konkurranse i formiddagskjøkkenet.
- Det er ganske spennende ja. Jeg har både gruet og gledet meg, sier Valleraunet.
Vel inne på kjøkkenet i eneboligen på Sprova står kaffe og kake på bordet. Johansen og Valleraunet finner raskt tonen, og samtaleemnet handler ikke overraskende om mat.
Men etter kort tid innrømmer hun hva hun egentlig synes om det å oppholde seg på kjøkkenet.
- Egentlig så er jeg ikke så glad i å lage mat, men når jeg først begynner så går det greit, sier Valleraunet.
Oppskriften til Valleraunet har fått navnet ”Brun bønnesuppe”, og inneholder i tillegg til bønner, svineknoke, løk og gulrøtter.
Men det var helt til kokk Jan Kåre Johansen kom inn i bildet. Han vil nemlig ha med en ekstra ingrediens i suppa.
- Bare ikke si det til mannen min – han sier nemlig at han ikke liker det, sier Valleraunet mens kokken slipper et lite laurbærblad ned i gryta.
Mens praten går på kjøkkenet og suppa koker i gryta, begynner gjestene å strømme inn på kjøkkenet. Snart er mye av Livs familie samlet rundt langbordet, og suppa kan serveres.
Den store gryta med suppe forsvinner raskt, og snart høres lyden av skjeer som skraper tomme suppeskåler. Kokken skryter av Valleraunets oppskrift, og sier suppa han nettopp har lagd og fortært er en av de beste han har smakt.
- Jeg lagde jo den samme i radiostudioet i vinter, men denne smaker enda bedre, skryter Johansen.
Ifølge ham selv er årsaken det tette samarbeidet med Valleraunet.
- Vi kokker har masse og lære av de som har masse livserfaring, og som har lagd mye mat, sier han.