Hopp til innhold

Fikk 90 dagers fengsel for vold mot Kuteh

To menn er dømt til fengsel etter overfallet på Jacob Kuteh i Verdal for snart et år siden.

Jakob Kuteh

SLÅTT OG SPARKET: To menn må sone i fengsel etter overfallet på Jacob Kuteh i fjor vinter. Kuteh ble innlagt på sykehus etter voldsepisoden og saken opprørte mange.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Inntrøndelag tingrett finner det bevist at Jacob Kuteh ble dyttet, slått og sparket.

Retten finner det også bevist ut over enhver rimelig tvil at det var de to tiltalte som var ute av bilen og i kontakt med Kuteh. Begge utførte dytting, slag og spark eller medvirket til dette, skriver Verdalingen.

Overfalt utenfor huset sitt

Det var natt til lørdag 15. februar i fjor at 53 år gamle Jacob Kuteh fra Liberia ble utsatt for vold utenfor huset sitt. Kuteh mente han ble utsatt for rasistisk vold, og har forklart at han uten forvarsel ble angrepet av flere menn.

– De ropte at de ikke likte innvandrere, og at de ikke vil ha innvandrere i Verdal, sa Kuteh til NRK etter hendelsen.

Kuteh havnet på sykehus, ble sykemeldt og sengeliggende.

Saken opprørte mange og fikk oppmerksomhet også utover Trøndelags grenser.

Fulgte etter bil

Politiet siktet først fem personer etter voldsepisoden. Etter at etterforskningen var ferdig ble to av de siktede tiltalt for legemsfornærmelse. De tre andre vitnet under rettssaken.

Ifølge Verdalingen har både de tiltalte og vitnene forklart at de ble nysgjerrige da de så en person ved en konteiner utenfor en butikk. Da vedkommende kjører fra stedet følger de etter.

Senere oppstår det kontakt mellom Kuteh og de tiltalte i bilen. Forklaringene om hvordan kontakten oppsto og hva som deretter skjedde er sprikende, skriver avisa.

Ikke rasistisk motivert

Retten finner det ikke bevist at volden er motivert av fornærmedes hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse.

Mennene må betale saksomkostninger på 3.000 kroner hver. Begge dømmes også til å betale oppreisningserstatning til Jacob Kuteh på 20.000 kroner.