NRK Meny
Normal

Fet fredagskveld i teltet

Juryen får en stadig vanskeligere oppgave med å plukke ut finalistene på Høylandet revyfestival.

"Samisk politi" i avfolka Finnmarksbygd. Fra Turnrevyen.

Turnrevyen fikk mye latter for 'Samisk politi', om politifaglige utfordringer i avfolka Finnmarksbygd.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

HMS-krøll for Ali Baba

Fredag kveld var revyteltet på Høylandet igjen sprekkfullt av forventing og publikum. 20 nye numre ble sømløst avviklet i en nonstop strøm av mye latter og lite ettertanke.

Ballet åpnet med ”Ali Baba” og de oppsagte røverne. Finanskrisa hadde nemlig tvunget Ali Baba (spilt av revystjerna Terje Stamnes fra Skatvalsrevyen) til å si opp nesten hele røverpakket. Bare hovedtillitsvalgt, hovedverneombudet og en seniorrøver i 17,3 prosent stilling var igjen i gjengen.

Arbeidsgiveren sjøl, Ali Baba, slet både med å legge innbruddstoktene til ubekvem arbeidstid, og omgang med spisse gjenstander etter at ruter ble knust.

Dette nummeret viser hvordan man meg et enkelt grep kan plassere en kjent problemstilling i et eksotisk, men likevel gjenkjennbart miljø.

Terje Stamnes som "Ali Baba" . Fra Skatvalsrevyen.

Terje Stamnes som 'Ali Baba' drev poengen gjennom.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Psykedelisk galskap

Lånkerevyen fikk oss raskt ned på jorda igjen. Det vil si de gjorde nøyaktig det motsatte. I det non verbale nummeret ”Føgglan” tok de oss med opp på et luftspenn, som fugler med et absurd kroppsspråk.

Pål Thyholt, Tomas Vikan Woldseth, Roger Nordgård, Harald Morten Bremseth og Christer Nilsen ga begrepet livet på stram line et totalt nytt innhold. Kostelig.

Lånkerevyens "Føgglan"-nummer var vellykket psykedelisk.

Lånkerevyens 'Føgglan'-nummer ver vellykket psykedelisk.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Hilsen til ABBA

Ungdomslaget Mostingen presenterte ett av to numre som tok opp forholdet mellom foreldre og avkommet, her basert på ABBAs vare sang ”Slipping through my fingers”.

Revynummeret ”Hu kjem tilbake” er faktisk en ren oversettelse av den originale teksten, men HER framført med et stilistisk skyggeteater som bakgrunn.

På en effektiv måte fikk vi oppleve en mors kvaler med å se dattera vokse opp og sjøl bli mor. Med Liv Hilde Molund, Linda Opdahl, June Marita Molund og Maja Wenn.

"Hu kjem tilbake" fra UL Mostingen.

I 'Hu kjem tilbake' bruker UL Mostingen skyggelerret for å illustrere ABBAs sang 'Slipping through my fingers'

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Satan til nisse

Vennstranda Revylag ved Reidar Klungervik tok for seg den mørke førjulstid i en satanistisk nissefamilie. Mange gode poenger som kommer av seg selv når man snur opp ned på jula, og juletreet.

"Satanisse" fra Vennastranda revylag.

I monologen 'Satanisse' fikk Vennastranda revylag mange poenger for å snu jula på hodet.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Himmelsk familiegjenforening

Hva skjer når Elvis møter svigersønnen Michael Jackson i himmelen? Det lurte også revyteateret Vossaslått på.

Resultatet av denne grublinga ble nummeret ”Himmelsk lapskaus”, hvor de to superstjernenes sangtitler utgjorde mye av tekstgrunnlaget.

Glamorøst og musikalsk høyverdig utført.

Video Himmelsk lapskaus

Himmelsk lapskaus

Samisk gapskratt

Kveldens nest siste nummer fikk publikum til å hyle av latter. Med et enkelt utgangspunkt i en avfolka bygd på Finnmarksvidda fikk Turnrevyen med Børge Pettersen og Pål Hansen latter og jubel nok for Samisk Politi” til å sikre seg kveldens publikumspris.

For hva skal en tro når stedets politimann også er den eneste innbyggeren tilbake i bygda. Med en oppklaringsprosent på bare 25 prosent må lensmannen selv stå for både lovbrudd og etterforskning.

Det var viktig å ikke bande jobb og fritid, selv om det ble vanskelig å gi seg sjøl fartsbot. – Det satt jo ingen i bilen.

Video Samisk politi

Samisk politi

Aus der Reihe

Revymafiaen i Tromsø lekte seg med scenografiske virkemidler i nummeret ”Derrick”. I en story uten noen egentlig mening fikk vi bekreftet det gjenkjennelige i Derrick og Harry Kleins rolleskikkelser.

Effektiv bruk av lys og musikk. Ved Mariann Lødemel, Mari Bjørnsdatter Knudsen, Martin skaug og Mats Holm Ernstsen.

"Derrick" fra Revymafiaen i Tromsø.

i 'Derrick' fra Revymafiaen i Tromsø var ikke pottet så viktig.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.