– Selbufestivalens sjel er folk

Sommerfestivalen i Selbu i øsende regn, gjørme og lutter lykke. – Folkets festival tåler alt, sier deltakerne.

Det gjelder å stille forberett

Det gjelder å stille forberedt på sommerfestival i øsende regnvær.

Teltene er for det meste på plass, strømaggregatene uler for full kraft, men det høres knapt, musikken og latteren, vindkastene og regnebygene derimot. Men, hva gjør vel det. Stemninga er på topp allerede fra starten, i godt under ti varmegrader.

Festivalens sjel

Under en av de mange teltdukene finner vi en gjeng fra Trondheim. De er her fjerde året på rad. Slagordet er Ka farsken, e d kaffe i karsken. De har festet teltduken litt ekstra og mener dette skal gå.

– Blir vi sure er det bare å gå en tur, da møter vi glade folk hele tida. Her er det ingen er alle med, samhold og trivsel. Det er den beste festivalen som finnes. De som er her og de som spiller er folk uten nykker, sier Eirik Johnsen.

Årets happening

Eirik Johnsen blåser til samling

Eirik Johnsen blåser til samling.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

De sier det er årets opplevelse. Den er planlagt og den skal gjentas helt sikker, forsikrer gjengen som har laget ei egen internettside og t- skjorte.

– Dette er pur glede, sier de mens de venter på Ari Bahnd, Donkeyboys og Dum Dum Boys. Det er en del av bandene fredag kveld.

Dessuten er dette en festival uten bråk og problemer, sier Johnsen.

Dødsfall i fjor

Men i fjor døde en av deltakerne under festivalen, det skjedde om natta og årsaken var kullosforgiftning fordi han hadde tatt med seg en grill om sikke var slukket inn i bilen.

– I år har vi sørget for å informere deltakerne bedre og vi passer på. Regelverket er strengt og vi skal bidra til at det følges så godt som mulig, sier Nils-Even Fuglem.

Han er en av lederne i vaktstyrken og sørger for å koordinere mellom de 60 innleide vaktene, politi og egne festivalens egne vakter.

I fjor var 25000 mennesker innom her på Sommerfestivalen.

– Det blir det nok også i år også, sier Fuglem.