Fersk sykkelstjerne satser friskt

Han ble utropt som sykkelkomet i fjor – nå satser han hardt i NM i Trondheim 19. – 27. juni, på hjemmebane.

Lorents Ola Aasvold

Klar for NM Sykkel Trøndelag 2010

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Lorents Ola Aasvold fra Trondhjems velocipedklub (TVK) har satset kraftig på sykkel i de siste to åra, og framgangen har vært formidabel.

– Før det var syklinga en hobby. Egentlig var den første heltidssesongen i fjor, og det gikk jo bra, sier han.

I sykkelmiljøet er han omtalt som en komet etter en jevne prestasjoner og en god del seiere, ikke minst Norgescupen sammenlagt. Han er på landslaget i landeveissykkel.

– Målet er enkelt, bli så god som jeg klarer å få til. Så får vi se hvor mye det holder. Jeg har ikke møtt veggen ennå, sier 21-åringen.

Større ritt etter hvert

Han trives med satsinga og treningsopplegget. I regi av TVK skal han delta i flere viktige ritt i år, både nasjonalt og internasjonalt. Og større ritt skal det bli etter hvert.

– Resultatene vil vise om det blir satsing i Trondheim eller andre steder, sier han muntert. Ingen ting skal tas for gitt. Det gjelder å stå på.

Passer godt

Lorents Ola Aasvold

Lorents Ola Aasvold (TVK) vant NC landevei 2009.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

NM i Trondheim på hjemmebane blir spennende på mange måter. Han stiller i U23 – fellesstart på Skatval og på Elite fellesstart i Trondheim. Altså landeveisritt i stor fart og til tider trengsel.

– Pallplass i U23 bør det bli, hvor avhenger av flaks og om ting klaffer, og om jeg har en god dag, sier han.

Motivasjonen er å kjenne framgang. Han medgir at han ikke liker å bli slått.

– Det er irriterende når det går dårlig. Drivkrafta er å sykle fra folk.

Trangt og heftig

For mange er det store løpet 27. juni med fellesstart for menn senior. Her er 21-åringen litt forsiktig med å beskrive ambisjonen. I løpet skal mange store kanoner delta, som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen.

Løypa er krevende både når deg gjelder styrke og fart. Den starter og ender på Sverresborg i Trondheim.

– Det gjelder å ha en bra plassering i et fartsfyllt ritt med 170 deltakere som skal rundt trange rundkjøringer som på Breidablikk. Og i enkelte bakker blir det så tungt at publikum får god mulighet til å betrakte deltakerene og proffene, sier han.

Økende interesse

I Trondheim har interessen for sykling tatt seg opp i de siste åra. Det skyldes kanskje både elitesatsing og satsing på lavere nivå, og at miljøet vokser.

- Vi så det på publikumsinteressen for bakketempo i Norgescupen i fjor her i Trondheim. Det er bra, og interessen øker nok etter NM, sier Aasvold.