NRK Meny
Normal

Femundløpet avhengig av mer snø

Årets Europamesterskap i hundekjøring 5. februar står i fare for å bli avlyst på grunn av snømangel.

Femundløpet

Arrangøren er avhengig av mer snø for å kunne avvikle Femundløpet 2016. Endelig avgjørelse på om det ender med en utsettelse eller avlysning tas 28. januar.

Foto: Cilje Helen Abelsen Moe/Femundløpet

Femundløpet er helt avhengig av mer snø for å kunne arrangere Europamesterskapet i hundekjøring 2016. Til nå er det bare 25 av i alt 600 kilometers trase som har tilstrekkelig mengde snø.

Avlysning er siste utvei

Løype -og beredskapsansvarlig, Jon Anders Kokkvoll, sier at det er få strekninger av traseen hvor det per i dag er forsvarlig å kjøre, men at en avlysning er siste utvei.

– Femundløpet har som ambisjon å gjennomføre på en god og trygg måte og det skal vi få til. Målet er at vi har start 5. februar som planlagt, alternativt etter påske. Den avgjørelsen tar vi den 28. januar, sier Kokkvoll.

Les også: Framtidas kjørere kurset for vanskelige forhold

Kan få konsekvenser for reise -og handelsnæringen

Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Løpet starter i Røros og hundespannene kjører gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang i Røros.

Jon Anders Kokkvoll

Løype -og beredskapssjef i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, håper på mer snø slik at Femundløpet 2016 kan gå som planlagt. Dette bildet er fra tidligere.

Foto: Joar Elgåen/NRK

Fjorårets løp ble avlyst på bakgrunn av ekstreme vindforhold i fjellet, og Kokkvoll er klar på at en ny avlysning også vil få konsekvenser for samarbeidspartnere.

– Det vil få veldig dramatiske konsekvenser for Femundløpet og det vil også påvirke andre aktører som reise – og handelsnæring som er involvert på forskjellige måter. Men vår ambisjon er å gjennomføre løpet, opplyser løype -og beredskapssjefen.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal