Klubblederen reddet ut fem småfly fra brennende hangar

Da lederen av flyklubben skulle ut og fly, så han det brant i bygget hvor flyene står plassert. Takket være snarrådig innsats reddet han ut fem småfly fra en brennende bygning ved Namsos lufthavn i 13-tida lørdag.

Håvard Grong, Namdal flyklubb

Håvard Grong er leder i Namdal flyklubb, og klarte å redde ut fem småfly fra det brennende bygget.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Politiet meldte om brannen i en bygning ved Namsos lufthavn klokka 12.48 lørdag. Bygget er både klubblokale og hangar for Namdal flyklubb hvor det står flere fly plassert. Da brannvesenet kom fram var det ikke åpne flammer, men mye røyk i bygningen.

Skulle på flytur

Lørdag stod det fem småfly i hangaren, og sammen med kona klarte han å trille ut flyene før brannvesenet kom til stedet. Ingen av dem ble derfor skadd i brannen.

– Heldigvis. Da jeg fikk høre om brannen, fryktet jeg det verste, men heldigvis gikk det bra. Her er det fly både fra folk i Namdalen og ett fra Værnes, og de er alle uskadd. Men det ser verre ut med klubblokalet vårt. Der er det mye skader, sier leder i Namdal flyklubb, Håvard Grong, til NRK.

Håvard Grong hadde egentlig tenkt seg ut på flytur i godværet lørdag. Men da han så all røyken da han kom fram til flyplassen, måtte han endre på den planen.

– Ulmebrann

– Jeg løp rundt på baksiden av hangaren og med hjelp av kona klarte vi å trille ut flyene før de fikk skader. Men selve hangaren er uskadd, så brannveggen mot klubblokalet har fungert veldig godt. Flyene hadde nok berget, selv om vi ikke hadde trillet dem ut.

– I klubblokalet er det nemlig helt svart og alt der inne er ødelagt. Det må har vært svært høy varme, og tv-apparatet som stod der var smeltet. Så dette må ha vært en skikkelig ulmebrann, sier Grong til NRK.

Klubblokalet var nettopp pusset opp, men nå må medlemmene i klubben starte opp på nytt.

Brann i hangar ved Namsos lufthavn

Brannvesenet i Namsos fikk raskt kontroll over brannen i hangaren, hvor det stod fem småfly.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Røykdykkere

Brannvesenet fra Namsos var raskt på plass oppe ved flyplassen som ligger fire kilometer fra byens sentrum. De meldte i 13.05-tida om at de hadde kontroll over brannen.

– Da vi kom til stedet var det kraftig røykutvikling inne i bygget. Vi sendte røykdykkere kjapt inn og fikk kontroll over brannen som var i første etasje av bygget, sier brannvesenets innsatsleder på stedet, Svein Åge Finseth.

– Hva kan du si om skadeomfanget?

– Det er mye skader inne i bygget på grunn av røyken og varmen, men utover det kan vi ikke si noe om skadeomfanget, sier Finseth.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Laster Twitter-innhold
Brann i Namsos

Det skal ha vært kraftig røykutvikling inne i bygget, og flyklubbens klubblokale har trolig fått store skader.

Foto: Espen Sandmo / NRK