Normal

Fem skolebarn satt fast – sto med leire til livet

Da barna ikke møtte opp på skolen til normal tid, begynte lærerne å lete.

Barn satt fast i myr i Levanger

Fem barn satte seg onsdag morgen fast i denne myra ved Nesset samfunnshus i Levanger.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Noen av ungene kom løpende og fortalte hva som hadde skjedd. De hadde kommet seg løs fra gjørma, forteller rektor ved Nesheim skole i Levanger, Lillian Breivik.

Lærene rykket ut, og der fant de tre unger sittende fast i et gjørmehav. Den ene kom seg selv løs, ved å gå ut av regnbuksa og støvlene. De andre to var det verre med.

– Vi ble enige om at vi trengte en stige, men vi fikk de allikevel ikke ut. Så da var det bare å ringe brannvesenet, sier Breivik.

Våte og kalde

Politiet fikk melding 09.30 onsdagsmorgen fra brannvesenet om at flere barn hadde gått seg fast ikke langt fra Nesset samfunnshus i Levanger.

– Det var først uvisst hvor alvorlig det var, derfor rykket også politiet ut. Da vi kom dit ble det konstatert at tre barn hadde kommet seg opp for egen maskin og at to måtte få hjelp, sier Tuset.

De to hadde stått med leire til livet.

– De var litt kalde og våte, men hadde ikke behov for videre helseoppfølging, sier operasjonslederen.

Rektor forteller at ungene var rolige under hele hendelsen.

Fikk telefon om at sønnen var redd

Terje Guin ble oppringt av skolen i halv ti-tiden med beskjed om at sønnen Tobias satt fast i gjørma.

– De lurte på om jeg kunne komme, for Tobias var litt redd. Da jeg kom dit hadde han gjørme opp til livet. Han kom seg ingen vei, men brannvesenet fikk ham raskt opp.

Han hadde sittet fast i rundt en time, så han var både kald og redd, sier Guin.

Han forteller videre at Tobias har fått seg et varmt bad, mat og kakao, og har tenkt seg tilbake på skolen.

Snarvei

Operasjonsleder Tuset vet ikke om barna pleier å bruke gjørma som snarvei til skolen, men sier det er grunn til å anta det.

– Derfor har vi varslet foreldrene om det som har skjedd. Både med tanke på det traumet barna har vært igjennom, og med tanke på at de muligens benytter gjørma som skolevei, noe som er uheldig, sier han.

Operasjonslederen forteller videre at politiet har vært i kontakt med skolen, og med en entreprenør som driver gravearbeid ved stedet. Entreprenøren skal nå sikre området.

Rektor Breivik forteller at de har tatt kontakt med foreldrene til alle ved skolen, og sier hun er glad for at området nå blir sikret.

– Vi har jo vært oppmerksomme på at arbeidet pågår, men at det skulle bli så bløtt og gjørmete, det hadde vi ikke sett for oss. Vi er veldig glad for at området sikres godt nå.