NRK Meny
Normal

Massevelt i Trondheimsfjorden Rundt

Tre personer er fløyet til St. Olavs Hospital etter at mange syklister var involvert i en stor velt i Tømmerdalen ved Leksvik.

- I alt er fem personer lettere skadet. Tre av dem er fløyet med luftambulanse til Trondheim, forteller operasjonsleder Tor Olav Bentzen til NRK.

Våt veibane

Trondheimsfjorden Rundt arrangeres hvert år, og starter ved fergeleiet på Rørvik. Rittet er 200 kilometer langt og har målgang i Åsen utpå ettermiddagen. Massevelten skal ha skjedd på ei stålbru etter om lag tre mils sykling, i Tømmerdalen like ved Leksvik i Nord-Trøndelag.

- Det skal ha gått noen regnbyger på nordsiden av Trondheimsfjorden i dag tidlig. Om dette kan ha vært en medvirkende årsak til ulykken er vanskelig å si, men dersom det har vært spesielt våt veibane på deler av strekningen, kan det medføre økt risiko for velt, sier rittleder Olav Fikse til adressa.no. Han har foreløpig ingen ytterligere opplysninger om ulykka.

Det er omtrent 300 deltakere i rittet i år. Politiet opplyser at det skal dreie som kjevebrudd og beinbrudd for de som ble hardest kvesta av velten i dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.