NRK Meny
Normal

Fem personer reddet fra synkende båt

Et redningshelikopter berget fem personer ombord på en nederlandsk båt som var i ferd med å synke utenfor øya Storfosna i Ørland.

Fem personer reddet fra synkende båt

REDNINGSAKSJON: Den nederlandske båten «Guardian» (til høyre) gikk på et undervannsskjær utenfor øya Storfosna og hele mannskapet på fem personer ble berget fra båten som holdt på å synke. Både en redningsskøyte, «Scan Tank» og et Sea King-helikopter hjalp til under redningsaksjonen.

Foto: Kåre Hellem

Politiet fikk melding om at en båt var i ferd med å synke utenfor Storfosna i Ørland kommune i Trøndelag klokka 13:41, og at det var fem personer ombord.

– Båten ble stående på undervannskjær. Et Sea King-helikopter og redningsskøyte kom etter hvert og berget de fem personene som var ombord i båten, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen, til NRK.

– Mannskapet var i god behold, og de trengte ikke medisinsk behandling. De ble fraktet til helikopterbasen på Ørland, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Kjetil Hagen, til NRK.

Det var Fosna-Folket som først omtalte redningsaksjonen.

Ifølge avisa var det den nederlandske båten «Guardian» som hadde gått på et undervannskjær – en båt som er 22 meter lang og 7 meter bred.

Fem personer reddet fra synkende båt

MÅTTE UT I REDNINGSFLÅTEN: Mannskapet gikk ut i redningsflåten, siden båten «Guardian» tok inn mye vann. Etter hvert ble de berget av et redningshelikopter.

Foto: Kåre Hellem

Fisker hørte nødanropet

Fisker Kåre Hellem lå 25 minutter unna med sin båt «Hellem jr.» da han hørte nødanropet.

– Skipperen hørtes veldig stresset ut, da han sendte ut mayday-melding over radioen. Stemmen var helt skjelven, men det er ikke så rart. Det må ha vært et kraftig smell da båten traff undervannsskjæret, sier Hellem til NRK.

Han dro umiddelbart dit for å yte assistanse.

Hellem forteller at både redningshelikopteret og redningsskøyta var på plass da han kom med sin fiskebåt. Han ble vitne til at mannskapet ble heiste opp i helikopteret.

Fant en dyne som lå flytende i vannet

– En sengedyne lå flytende i vannet. Den har jeg nå har tatt hånd om. Båten må ha blitt kraftig skadet i sammenstøtet, det var flaks at ingen lå i lugaren da dette skjedde, sier Hellem.

Hellem forteller at en annen båt, «Scan Tank», hjalp til med å holde det nederlandske fartøyet flytende gjennom å pumpe ut vann.

Ifølge Hovedredningssentralen ble «Guardian» berget inn til øya Kråkvåg, hvor «Scan tank» har sin base.

– Etter det jeg kjenner til har «Scan Tank» og redningsskøyta slept havaristen til øya Kråkvåg, hvor den skal bli undersøkt nærmere etter hvert, opplyser redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Kjetil Hagen, til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

UTENFOR STORFOSNA: Politiet fikk melding om at en båt var i ferd med å synke utenfor Storfosna i Ørland kommune i Trøndelag klokka 13:41, og at det var fem personer ombord.