Fem personer anmeldt for snøscooterkjøring i Selbu:– Om èn uke kunne de kjørt lovlig

Klarte ikke vente til lovlig løype blir åpnet neste uke.

Scooterspor etter snøscooterkjøring i Svartskardheia

Illustrasjonsbilde: Scooterspor etter snøscooterkjøring

Foto: Arild Larsen

Det var lokale selbygger som selv tok affære, da de oppdaget grisekjøring i skiløypene ved Dragsten i Selbu. De parkerte inn scooterførerne, og kontaktet politiet som bøtela de fem snøscooterførere for ulovlig kjøring lørdag kveld. De har sett seg lei på at for ivrige kjørere tar for seg i tur- og skiløypene i Selbu.

– Det som er dumt er at de ødelegger skiløypene og turstien for folk. Det skal være et familiearrangement i marka der i morgen, og det er jo utrolig kjedelig om hele løypenettet da er ødelagt, sier den ene av de lokale i Selbu.

Saftige bøter

Scooterkjørerne er dermed anmeldt for kjøring i utmarka ved Dragsten, og de vil få minium 8000 kroner i bot hver, sier operasjonsleder i Trøndelag, Bernt Tiller til NRK.

– De kan også få mer. Alt etter hvor mye de har ødelagt av skispor og natur. Men det må vi komme tilbake til. Saftige bøter blir det i alle fall, sier operasjonslederen.

– Må gå an å holde seg i skinnet

Snøscooterkjøring i selbu

Det var ved løypenettet og stadion ved Dragsten i Selbu at det ble råkjørt med snøscooter lørdag.

Boten kunne scooterbanden derimot unngått, hadde de bare ventet med å kjøre i underkant av èn uke til, i en annen del av marka. I fjor vedtok nemlig kommunestyret i Selbu å etablere et løypenett for tur- og isfiskeløyper for scooterkjøring. Den skal i følge leder i Selbu Snøscooterklubb, Knut Ivar Furan åpnes allerede neste helg. Han synes det hele er en lei sak, og mener det må gå an å holde seg i skinnet til løypene blir tilgjengelige for kjøring.

– Det er jo selvfølgelig veldig kjedelig at de nå kjører ulovlig, når vi straks har ordnet med en lovlig løype i Selbu. Det må da gå an å holde seg i skinnet, sier Furan.

Bevisst kjørt ulovlig

– Kunne førerne ha misforstått, og trodd at løypene var i dette området og allerede åpne?

– Nei, her har de kjørt langt utenfor hvor det lovlige løypenettet skal åpnes, så de har bevisst kjørt ulovlig, sier Furan.

Han oppfordrer nå alle ivrige scooterkjørere til å holde seg til løypen blir åpnet neste uke, og videre begrense utfarten til der hvor løypene går.