NRK Meny
Normal

Feiring med bismak

Direktøren i Norske Skog kom på besøk til Skogn for å lansere en ny bok om fabrikken. Men han ble møtt av bekymrede ansatte.

Christian Rynning-Tønnesen, direktør Norske Skog
Foto: Knut Reitan / NRK

I dag lanseres boka "Langt fra stammen", som inneholder hele historien til Norske Skog. Alt som er hendt med selskapet fra de bygde fabrikken på Skogn i 1962, til de ble det globale selskapet de er i dag er samlet mellom to permer.

Forfatteren Geir Pollen har rotet rundt i gamle arkiver, og i dag skulle bokutgivelsen feires på Skogn. Men det blir feiring med bismak fordi selskapet vurderer å legge ned papirfabrikken om tre år.

 

Må forklare seg

Administrerende direktør i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen, er på Skogn i dag, og han regner med at mange ansatte er bekymret.

- Jeg tror at det blir en stemning som vil bære preg av de siste dagers meldinger, men at vi får en god og åpen diskusjon.

Han har forstått at det ikke nytter å bare være nostalgiske og tenke tilbake på storhetstiden til fabrikken på Skogn i dag. Han er klar for å ta viktige diskusjoner med de ansatte.

- For det første vil vi forklare bedre bakgrunnen for de regnskapsvurderingene som er gjort, og den kommunikasjonen som er blitt sendt ut de siste dagene. Og i tillegg så vil vi ha en diskusjon rundt hvordan vurderingene rundt maskinene her på Skogn faktisk skal skje i tiden framover.