Hopp til innhold

Feiret seriegullet til langt på natt

Rosenborg feiret seriegullet i Trondheim til langt på natt. Fra Værnes gikk turen inn til byen i buss, med full allsang. Festen fortsatte videre på utestedet Søstrene Karlsen på Solsiden med både fans og spillere.

RBK blir varmt mottatt på Værnes og feirer seriegullet på byen i Trondheim.

Rosenborg feiret sitt første seriegull siden 2010, og det tok av da spillerne kom tilbake til Trondheim.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen er utrolig glad for å vinne seriegull med Rosenborg.

Foto: Hege Tøndel Jonli/NRK

Rosenborg kunne søndag kveld feire sitt første seriegull siden 2010 da de spilte 3–3 mot Strømsgodset i Drammen. Dette var RBKs 23. seriegull gjennom tidene, og det ble feiret etter at flyet landet på Værnes. Der hadde mange trofaste fans møtt fram for å hylle heltene.

– Stor lettelse

– Dette har vi ventet på så lenge, så det er en lettelse for alle RBK-ere. Nå får spillerne fri fra trening på mandag for det er slutt på den tida hvor vi ikke feirer seriegull i Trondheim. Det blir en feiring i natt, og en skikkelig feiring når vi møter Haugesund på Lerkendal til helga. Men jeg må på jobb på Brakka mandag, men jeg kommer nok ikke til klokka 09, ler RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter at flyet landet på Værnes seint søndag kveld.

RBK-feiring

Pål André Helland og de andre Rosenborg-spillerne fortsatte festen på et utested i Trondheim natt til mandag sammen med fans og media.

Foto: Hege Tøndel Jonli/NRK

På spillerbussen kom Dag Ingebrigtsen om bord for å underholde spillere og ledere.

– Vi er heldige som fikk være med spillerne og feire. Her ble det allsang, og spillerne er veldig flinke til å synge. Men jeg skal ikke være med på feiringen videre i natt. det får ungdommene ta seg av, sier musiker Dag Ingebrigtsen til NRK på vei inn til Trondheim ved midnatt.

Midtbanespilleren Ole Selnæs kunne i likhet med de aller fleste spillerne feire sitt første seriegull. Og det var deilig.

– Sinnssykt bra

Fest i RBK-bussen

Allsang i spillerbussen med Dag Ingebrigtsen som anfører.

Foto: Hege Tøndel Jonli/NRK

– Det føles helt sinnssykt bra, og da skal vi feire det. Stemmen er allerede blitt litt rusten, og verre skal det nok bli. Vi har jobbet for dette så lenge, og da må vi feire det også, sier Selnæs.

Yann-Erik de Lanlay scoret det avgjørende 3-3-målet i Drammen, og ble overveldet over mottakelsen på Værnes fra supporterne.

– Dette er utrolig moro, og seriegull er jo det største du kan vinne i norsk fotball. Dette kommer helt sikkert til å ta helt av utover natta, sier målscoreren fra Stavanger.

Festen fortsatte i natt på Søstrene Karlsen på Solsiden. Der var det fullt kjør med både spillere, trenere og ledere. Kanskje like greit at det ikke blir noen trening på Lerkendal i dag.

RBK-supportere på Værnes

Mange Rosenborg-fans hadde møtt opp på Værnes for å hylle heltene.

Foto: Hege Tøndel Jonli/NRK

Siste fra Trøndelag