Kjell feiret 90-årsdagen med vennene i alpinbakken

Kjell Hamar er ikke som andre 90-åringer. Han trives best i alpinbakken og inviterte vennene på fartsfylt bursdag i alpinanlegget Vangslia i Oppdal.

Kjell Hamar (90) i alpinbakken

Ingenting å si på svingteknikken til 90-åringen Kjell Hamar i alpinbakkene i Oppdal.

Foto: Benth Owesen

– Her er det kjekt å være. Her er det fine bakker og masse kjekke folk som er flinke til å holde løypene vedlike, sier Kjell Hamar.

Så fornøyd er han med løypene på Oppdal, at han tilbringer mellom 80 og 90 dager hvert år i alpinbakken.

Kjell Hamar feiret 90-årsdagen i skibakken på Oppdal.

Kjell Hamar og vennene feiret fartsfylt 90-årsdag i Vangslia i Oppdal.

Feirer med gode venner

Vennene som er med på bursdagsfeiringen i Vangslia, er mange år yngre enn ham, men likevel er det 90-åringen som er sprekest i bakken. I 90 km/t fyker han ned alpinbakken og smiler fra øre til øre etter endt nedfart.

Og det er nettopp svingteknikken og det gode humøret vennene Jon Strand og Lola Aune framhever når de skal beskrive jubilanten

- Kjell overgår oss. Han cruiser ned lia i stor fart. Her er det bare å bøye seg i hatten og børste av seg støvet, sier en av de andre vennene, Magne Myran, i beundring.

Kjell Hamar fyller 90

90 år gamle Kjell Hamar er et naturlig midtpunkt når vennene samles i alpinbakken. Til venstre Magne Myran, til høyre Lola Aune.

Foto: Benth Owesen

Kan ikke legge opp

– Det gjelder å aldri slutte å stå på ski, aldri legge opp. Å holde seg i bevegelse er nøkkelen til å holde på så lenge, sier Hamar.

Han vokste opp i Jølster med bratte bakker. Å stå på ski i bakkene var det han og vennene drev på med på fritida. De utviklet svingferdighetene ved å sette opp bjørkepinner i bakkene for å svinge rundt.

Etterhvert flyttet han til Trondheim og det er mange unge som har nyt godt av Hamars engasjement som instruktør for barna i Trondhjems Skiklubb.

Og det er skigleden han er mest opptatt av:

– Det er viktigst å lære ungene å få det til. Mestringsglede er ei god drivkraft for det meste, sier Kjell Hamar.

Kjell Hamar (90)

Kjell Hamar (90) til høyre, har mange skivenner i alpinbakkene på Oppdal. De fleste er mye yngre enn ham.

Foto: Benth Owesen