Farvel til Trøndelag Teater

Otto Homlung takker av etter 10 år som teatersjef ved Trøndelag Teater.

Otto Homlung slutter som teatersjef ved Trøndelag Teater.

Otto Homlung slutter som teatersjef ved Trøndelag Teater.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Fredag hadde han sin siste dag som sjef ved Trøndelag Teater . I to perioder har han vært teatersjef og satt opp flere av teaterets største suksesser.

Video nsps_upload_2009_12_18_15_47_26_1846.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Norges største skaptrønder

Etter 10 år som teatersjef ved Trøndelag teater og 11 oppsetninger av Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, ser han på seg selv som Norges største skaptrønder. Det er ikke med lett hjerte den profilerte teatersjefen reiser fra Trøndelag.

- Det er vemodig, og jeg får nok abstinens i januar. Fem år på 80-tallet og fem år nå, det er jo en firedel av mitt yrkesliv. I tillegg har jeg hatt flere andre opopdrag i Trøndelag, så jeg har tilbrakt store deler av mitt liv her, sier Homlung.

2006 et jubelår for teateret

I 2006 slo Trøndelag Teater alle tidligere publikumsrekorder. Det skyltes i stor grad teaterversjonen av Anne B. Ragdes Berlinerpoplene og den franske musikalen Les Miserables. Når året var omme kunne teatersjef Otto Homlung se tilbake på et salg i overkant av 140.000 solgte billetter.

Fortsatte samarbeidet med Ragde

2007: Otto Homlung og Anne B. Ragde
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

.

Etter suksessen med Berlinerpoplene valgte Homlung å fortsette samarbeidet med Ragde. Ligge i grønne enger ble også teater.

Nå overlater han sjefsstolen til bergenseren Kristian Seltun.