Normal

Fartsfylt Northug testet VC-løypa

Petter Northug og flere andre landslagsløpere testet onsdag løypene som skal brukes under verdenscupen i langrenn på Sjusjøen kommende helg.

Petter Northug ute i treningsløypa på Natrudstilen ved Sjusjøen onsdag kveld.

Petter Northug ute i treningsløypa på Natrudstilen ved Sjusjøen onsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Northug, Eldar Rønning, Kristian Tettli Rennemo, Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen og Kristin Størmer Steira prøvde løypene onsdag kveld. På spørsmål om hvordan det var å gå i løypa, svarte en ordknapp Northug:

– Det var fint.

I 7 kuldegrader gjennomførte han en skikkelig intervalløkt, og ingenting tyder på at formen er blitt noe dårligere etter 3.-plassen i svenske Bruksvallarna sist helg.

Verdenscupåpningen måtte flyttes fra Beitostølen til Sjusjøen på grunn av snømangel. Den siste uken har snøproduksjonen gått for fullt på Sjusjøen, og løperne fikk gå i en 2 kilometer lang løype onsdag.

Torsdag skal de trene i en løype på 2,5 kilometer, mens første offisielle trening fredag blir i den 3,7 kilometer lange løypa som skal brukes i rennene.

– Vi har nok snø, men vi venter lengst mulig med å legge den ut, fortalte arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund.

Både Eldar Rønning og Tord Asle Gjerdalen konstaterte at løypene var fine og at det var flotte forhold. Landslagstrener Trond Nystad var også glad for at løperne fikk testet løypene.

– Vi er veldig fornøyd med å komme på ski. Vi har ikke vært vant til så mye hvit snø hittil i sesongen, sa Nystad.

Lørdag er det 10 kilometer fri teknikk kvinner og 15 kilometer fri teknikk menn på programmet. Søndag er det stafetter for kvinner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.