NRK Meny
Normal

Fart og spenning på NTNU

Det er tid for det årlige løpet med litt uvanlige framkomstmidler.

Jetsykkelløp 09
Foto: Heidi Uddu / NRK

Førsteklassingene på studieprogrammet Produktutvikling og produksjon ved NTNU skal nå vise hva de er gode for. Det er tid for det store jetsykkelløpet. Studentene har selv laget og utviklet jetsyklene. De fleste har jetmotor, men det er også noen av syklene som har el-motor.

Spreke idèer

Jetsykkelløp 09

Crowdiver ZX2000

Foto: Heidi Uddu / NRK

- Vi har laget en adrenalinfylt sykkel som vi først og fremst skal sykle på. Så skal vi smelle inn skivebremser foran og ta full salto på to buer som går over sykkelen. Bak på sykkelen så har vi montert en jetmotor, så vi skal få litt ekstra fart, sier student Espen Åtland til NRK Trøndelag.

Det er mange forskjellige kjøretøy for forskjellige mennesker.

- Vår sykkel er laget for eldre og uføre som er litt dårlig til beins, sier Jakobine.

Studentene jobber i større grupper og har omtrent et halvt år på å jobbe med prosjektet. Vinneren av konkurransen vinner heder og ære.

- I innspurten opp mot konkurransen, så er det mye jobb og lange dager, sier Jakobine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jetsykkelløp 09

Jakobine

Foto: Heidi Uddu / NRK

Alle deltagerne kjører den samme løypa på omtrent 100 meter. Det kjøres på tid og det er ikke galt å legge inn litt show heller.

- Jeg gleder meg veldig til løpet, men vi har ikke egentlig testet helt ut om det funker å ta salto med denne sykkelen, så jeg tror det blir spennende, sier Åtland.

Shell Eco-MarathonDette er en konkurranse for universiteter og skoler i hele Europa. Man konkurrerer om å bygge den bilen som går lengst mulig på en energimengde tilsvarende en liter bensin. NTNU deltok første gang i fjor i denne konkurransen og stakk av med 2.plassen. I år går de for gull. Det konkurreres i to klasser, Urban Concept og Prototype.

Laget fra NTNU som deltar i år er en gruppe på 10 studenter. De har jobbet med en Urban Concept-bil som de har hatt som prosjekt- og masteroppgave i skoleåret 2008/2009.

Denne gjengen kjørte en æresrunde i løpet på NTNU.